Liga 1

Alarmă la CS Universitatea Craiova! Oltenii sunt vulnerabili după ultimele plecări

Corneliu Papură va avea multe bătăi de cap la reluarea campionatului.

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 22 April 2020

CS Universitatea Craiova s-a despărțit de Ivan Martic, Claude Dielna și Tiago Ferreira, aflați la final de contract, și au rămas în centru doar cu Mihai Bălașa, Acka și Uro Cosic. Ar mai fi Gardoș, dar fostul internațional n-a mai jucat din 18 iulie 2019.

Dacă Liga 1 se reia la începutul lui iunie, Craiova are o problemă. Și-a luat deja rămas bun de la trei dintre jucătorii ale căror contracte expiră în vară, Martici, Dielna, Tiago Ferreira, și toți trei sunt fundași! Unul lateral, doi centrali. 

Pentru a umple golul lăsat de Martici, pe flancul drept al apărării, soluții ar fi Alex Mățel și Ștefan Vlădoiu. Dar în mijloc cam bate vântul. Antrenorul Corneliu Papură îi are doar pe Bălașa, Acka și Cosici. Ar mai fi Florin Gardoș, însă doar la număr. 

„Riscul de accidentare e mare" 

Fostul internațional a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate pe 18 iulie 2019, cu Sabail, în turul 2 preliminar din Europa League. Iar de atunci n-a mai bifat un minut într-o partidă oficială! Mățel? Bancu? Au fost încercați și în centru, dar evoluțiile lor au lăsat de dorit. 

Situația se anunță cu atât mai dificilă cu cât nu va fi timp pentru o pregătire ca la carte. „Dacă starea de urgență se ridică pe 15 mai și noi începem să ne antrenăm pe 16, ar fi trei săptămâni până la start. Cam puțin. Ne-ar trebui măcar o săptămână în plus. Iar cu meciuri din trei în trei zile, riscul accidentărilor e mare", a recunoscut Papură.

„Lui Martici îi expira contractul. Ne-am șezat la masă și am decis cum e mai bine pentru toată lumea. N-are rost să ții un jucător care nu mai are niciun interes să joace pentru tine. Aceeași e situația în cazul lui Dielna și Tiago Ferreira" - Corneliu Papură, antrenor U Craiova

VIDEO. Oltenii au dat drumul la antrenamente » Jucătorii pot veni în grupuri de maximum 3

Citește și alte știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.