Liga 1

Planul-șoc al UEFA produce controverse în Liga 1: Astra s-ar califica și ea în Europa League. Dar ce face Craiova?

Cum Viitorul a căzut în play-out, CS Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul în Europa. foto: Facebook Craiova

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 22 April 2020

Dacă s-ar ține cont de coeficientul UEFA, Viitorul s-ar califica în Europa League. Dar, cum echipa lui Gică Hagi a căzut în play-out, CS Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul.

Dacă s-ar aplica acest plan, al calificării după coeficientul UEFA, iar CFR Cluj ar ajunge în Europa League, ar rămâne încă două locuri de ocupat pentru Europa League. 

Unul ar fi clar și nu ar supăra pe nimeni: Astra este următoarea echipă românească în clasamentul realizat potrivit coeficientului UEFA. Are 9.500 de puncte și este pe locul 131 la general. Oricum, este a patra în Liga 1 în acest moment. 

Craiova i-ar lua fața Viitorului

După ea, apare Viitorul în ierarhia stabilită de forul continental. Pe poziția 197, cu 5.500 de puncte. Iar Craiova este pe 225 (5.000p). 

Cum Viitorul a căzut însă în play-out în actualul sezon, cea mai simplă soluție ar fi calificarea Craiovei (locul 3 în Liga 1) în Europa League. Alături de CFR Cluj și Astra.

Dacă nu se va decide doar în funcție de coeficientul UEFA. Și atunci, Viitorul se va califica în EL de pe locul 7. Iar Craiova ar ieși din Europa.

Citește și alte știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.