Membrii Consiliului de Administrație ai FRH au votat miercuri, 22 aprilie, pentru continuarea sezonului de handbal, atât la fete, cât și la băieți. Raportul votului: 10-4. Handbalul se reia cu 31 mai.
FRH a trimis cluburilor o propunere de continuare a campionatului, în luna iunie, aceasta fiind aprobată în ședința CA a Federației Române de Handbal de miercuri, 22 aprilie.
Au fost o serie de conducători de cluburi care au explicat că e inuman să le pui pe jucătoare, în luna iunie, să joace 10 meciuri în 17 de zile, mai ales că sportivii vin după două luni de inactivitate, în care s-au pregătit cum au putut prin sufragerie sau în curțile caselor! În plus, sănătatea tuturor participanților va fi pusă în pericol. Federația a transmis doar, se pare, că se va juca fără spectatori, iar totul va fi în regulă.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat acum două zile, că e puțin probabil ca întrecerile sportive să se poată desfășura în următoarele două luni. „La reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Nu la adunările cu număr mare de participanți".
Recent, Federația Germană de Handbal, dar și cea croată, sunt ultimele care au anunțat că au încheiat și ele sezonul. Practic, dintre primele 10 națiuni handbalistice din Europa, doar România și Rusia nu au oprit desfășurarea întrecerilor, restul rercurgând la această opțiune.
10-4 pentru ca să se joace
Din cei 17 membri ai Consiliului de Administrație al FRH, 14 au participat la videoconferința inițiată de federație pentru disputarea punctelor de pe ordinea de zi. Au lipsit vicepreședintele Sorin Dinu și Gheorghe Tadici, managerul HC Zalău, și Jan Mateescu. Dintre cei prezenți, 10 au votat pentru propunerea continuării campionatului, așa cum a propus Federația, și doar patru s-au opus. La fete s-au opus Daniel Kotecz, Gheorghe Bejinariu, Romeo Drăgănescu și Veniamin Lupan, iar la masculin, în locul lui Kotecz a votat ămpotriva reluării campionatului Nurhan Ali.
„E normal, majoritatea membrilor Consiliului de Administrație sunt angajați ai FRH, foști arbitri și observatori. Ei nu au ținut cont de punctele de vedere ale conducătorilor din Liga Națională", a declarat unul dintre membrii CA.
Ce program ar urma să se continue?
MASCULIN
31 mai: restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)
9-11 iunie: Etapele 24, 25 și 26 sub formă de turneu
24-25 iunie: Cupa României Fan Courier. Semifinala din 24 iunie dintre CSM Bacău – CS Dinamo București să conteze și pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă
FEMININ
5-7 iunie: Cupa României, Turneul Final Four: (sferturile SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, CSM București – CSM Slatina plus semifimale și finale. S-au calificat deja Gloria Buzău și Rapid București)
10-12 iunie: restanța AHCM Slobozia – CSM București (10 iunie); Etapa a 20-a (11 iunie); Etapa a 21-a (12 iunie)
15-21 iunie: etapele 23 și 26 desfășurate normal, în săptămâna în care Vâlcea și CSM București au programate sferturile de finală. În aceste runde, SCM și CSM ar fi trebuit să evolueze cu Corona Brașov, exclusă din campionat. Rămân două restanțe, Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București, care se vor juca la încheierea celui de-al doilea turneu
24-27 iunie: Etapele 22, 24 și 25 în cadrul unui turneu de sală (24-26 iunie): În 27 iunie se vor juca restanțele Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București
{{text}}