Liga 1

EXCLUSIV Liga 1 în afara României?! Propunerea-surpriză agreată azi de toate cluburile

+33 Foto
Duelul dintre CFR Cluj și FCSB pentru titlu s-a putea decide în Antalya

Articol de Vlad Nedelea  —  miercuri, 22 aprilie 2020

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat azi o videoconferință cu mai mulți președinți ai cluburilor din Liga 1. A existat propunerea ca restul meciurilor să fie jucate în Turcia.

S-a discutat în primul rând despre planul dezvăluit ieri de GSP, plan conform căruia grupările din Liga 1 ar vrea să solicite Guvernului aprobarea de a începe mai repede antrenamentele dacă vor putea lua o serie de măsuri (cazare jucători, antrenamente protejate etc).  

Liga 1 în Turcia?

Concluzie: 6 dintre cluburi au bază proprie de pregătire, 7 nu au, însă au posibilitatea de a caza jucătorii la diferite hoteluri sau pensiuni din apropiere, iar un club (Poli Iași) nu are nici bază, nici alte posibilități. În acest context, ca măsură extremă, s-a propus chiar ca în cazul în care în România nu se pot relua pregătirea și campionatul, atunci totul să se mute în Antalya. Un fel de cartier general pentru toată Liga 1, un cantonament continuu până la finalizarea sezonului, cu meciuri oficiale disputate în bazele hotelurilor luxoase din acea zonă. 

Cluburile și-au dat OK-ul

Varianta inedită a fost agreată de toate cluburile prezente în videoconferință. Măsura are însă mici șanse să fie aplicată, întrucât astăzi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai în România vor fi ridicate restricțiile de deplasare, însă va fi obligatorie purtarea măștii. Semn că există ideea unei relaxări. 

Liga plătește acum, recuperează din drepturi TV

Dacă nu se va relua competiția internă până la 6 iunie, atunci Liga Profesionistă de Fotbal va achita integral pentru ca varianta Turcia să fie pusă în practică și va reține bani din drepturile TV pentru a-și acoperi cheltuiala. 

40 de euroeste prețul mediu pentru o cameră dublă în Antalya în regim de ultra all inclusive

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.