Handbal

Motivul pentru care FRH își dorește continuarea sezonului: banii din drepturile TV! Suma pe care Federația riscă să o piardă

+60 Foto
Consiliul de Administrației al Federației Române de Handbal a decis continuarea sezonului începând cu 31 mai

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 aprilie 2020

Membrii Consiliului de Administrație ai Federației Române de Handbal au votat astăzi pentru continuarea sezonului atât la fete, cât și la băieți, iar decizia a generat un val de reacții negative.

Handbalul ar trebui astfel să se reia cu 31 mai, la aproximativ două săptămâni după încetarea Stării de Urgență în România. Au fost o serie de conducători de cluburi care au explicat că e inuman să le pui pe jucătoare, în luna iunie, să joace 10 meciuri în 17 de zile, mai ales că sportivii vin după două luni de inactivitate, în care s-au pregătit cum au putut prin sufragerie sau în curțile caselor!

„E normal, majoritatea membrilor Consiliului de Administrație sunt angajați ai FRH, foști arbitri și observatori. Ei nu au ținut cont de punctele de vedere ale conducătorilor din Liga Națională", a declarat unul dintre membrii CA.

Motivul pentru care Federația insistă ca sezonul să fie reluat

Conform Prosport, insistența Federației de a continua sezonul este pusă pe seama faptului că TVR a suspendat contractul cu Federația Română de Handbal atunci când sezonul a fost întrerupt. Televiziunea română ar fi plătit doar jumătate din suma aferentă contractului pentru drepturile de televizare, 200.000 de euro, iar restul sumei, sau o bună parte din ea, ar fi plătită doar dacă Ligile Naționale se reiau.

Cluburile de handbal primesc mai puțin de jumătate din suma pe care Federația o primește într-un sezon din drepturile TV.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.