Stiri extrasport

COVID-19. Marcel Vela, reacție promptă după avertismentul lui CTP: „Modificăm această restricție”

Marcel Vela, ministrul de interne al României

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 aprilie 2020

COVID-19. Marcel Vela, ministrul de Interne al României, a declarat că ia în calcul să modifice programul orar la care cei în vârstă pot ieși la cumpărături. În prezent, persoanele de peste 65 de ani au intervalul 11:00 - 13:00.

„Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11.00 -13.00 nu este cel mai nimerit. 

Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi datorită faptului că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Marcel Vela, pe contul său de Facebook .

CTP: „Această regulă a fost ineficientă”

Declarațiile lui Marcel Vela au venit la scurt timp după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu contestase actuala regulă în vigoare. 

„Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine, nu peste trei săptămâni: acel interval 11:00-13:00, în care e permisă ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani. 

S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada Sărbătorilor. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit”, afirmase ieri jurnalistul. 

VIDEO. Klaus Iohannis: „Toată lumea va fi obligată să poarte mască”

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.