Liga 1

Ce s-a întâmplat când „Fiara” Lăcătuș a fost provocat de un dinamovist: „Steaua avea 1-0. Am intrat direct pe el cu scuipături și înjurături”

Nu multă lume a a avut curajul să-l provoace pe Marius Lăcătuș pe teren

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 23 April 2020

Ioan Mărginean (59 de ani), președintele lui Gaz Metan Mediaș, și-a adus aminte în această dimineață de un episod petrecut în urmă cu 36 de ani, într-un derby Dinamo - Steaua, câștigat de „câini” cu 2-1. 

Poreclit „Limoniu”, Ioan Mărginean a descris senzațiile pe care le-a trăit din momentul în care Cornel Dinu, la acea vreme secund la Dinamo, i-a spus că va intra în teren. 

„Dumnezeu să-i dea sănătate tăticului meu Cornel Dinu. Mă întreabă atunci Dinu: «Limoniule, intri?». Mi-a căzut fața. Era 1-0 pentru Steaua, gol Lăcătuș, mânca-ți-aș sufletul.  

«Procurorului» nu puteai să-i zici că nu poți să intri în teren. Din minutul 1, am intrat direct cu înjurături și scuipături pe Lăcătuș, exact cu armele lui. 

I-am distras atenția. Ne-am scuipat, ne-a înjurat, iar el, de la prima fază, a încercat să-mi rupă piciorul. Lăcătuș a câștigat la înjurături cu 172 la 100, dar Dinamo a reușit să câștige cu 2-1 meciul. A fost primul și ultimul meu meci ca fundaș stânga, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am ieșit cu bine de acolo”, a povestit Ioan Mărginean, la Pro X. 

Ioan Mărginean a fost campion cu Dinamo și a cucerit două Cupe ale României alături de „câini”, în 1983 și 1984.

Citește și alte știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.