Stiri extrasport

COVID-19. Klaus Iohannis: „Avem o creștere semnificativă a cazurilor în ultimele 24 de ore. Există un risc major ca epidemia să se reaprindă”

Klaus Iohannis. foto: presidency.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 23 April 2020

Klaus Iohannis, președintele României, s-a adresat din nou populației în această după-amiază. Acesta a avertizat încă o dată cu privire la riscurile generate de pandemie și a îndemnat oamenii să nu se relaxeze și să respecte în continuare măsurile autorităților. 

„Din păcate, am depășit numărul de 10.000 de persoane infectate și avem o creștere semnificativă a cazurilor din ultimele 24 de ore. Datele ne arată că suntem în continuare pe un trend ascendent al epidemiei și că trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile de igienă și distanțare socială

Nu trebuie să slăbim vigilența, nu putem vorbi de o plafonare a cazurilor. În țările unde virusul a apărut mai devreme, observăm acum o reapariție a cazurilor. Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor, chiar și-n zolele unde părea a fi ținută sub control. 

Eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel european pentru combaterea efectelor acestor pandemii. Azi, de la ora 16:00, voi participa la o videoconferință cu membrii Parlamentului European pentru a discuta despre acest subiect”, a spus Klaus Iohannis. 

„Unul dintre cele mai importante obiective ale planului de redresare economică este asigurarea unei autonomii strategice a Uniunii Europene. Criza actuală ne-a arătat cât de important e un sistem de sănătate solid. 

Trebuie să consolidăm substanțial capacitatea Uniunii în acest domeniu și să ne manifestăm sprijinul pentru celelalte țări. Un alt obiectiv e reprezentat de asigurarea unui plan masiv de investiții” - Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Toată lumea va fi obligată să poarte mască”

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.