Campionate

EXCLUSIV Planul Poloniei, țară cu o situație similară cu a României » Pawel Golanski explică: „Primul meci e pe 27 mai”

+33 Foto
Pawel Golanski

Articol de Dan Udrea  —  sâmbătă, 25 aprilie 2020

Zbigniew Boniek (64 de ani), președintele Federației de fotbal din Polonia, a anunțat că fotbalul va fi reluat pe 27 mai. Fostul stelist Pawel Golanski (37 de ani) a detaliat situația pentru GSP.ro.

Polonia e mai departe de terminarea sezonului decât România. Înainte de criza provocată de coronavirus se disputaseră 26 de etape din cele 30 ale sezonului regulat. Polonezii au programat în continuare și un play-off, așa că au hotărât să grăbească reluarea sezonului.

Golanski: „Se va juca fără spectatori”

„Astăzi, președintele Federației noastre, Boniek, a anunțat că primul meci din campionat se va disputa pe data de 27 mai. Va fi fără spectatori și doar dacă lucrurile nu vor lua o turnură gravă în perioada următoare, ca număr de persoane infectate sau decedate, se va schimba decizia.

 Deci primul meci va fi pe 27 mai, în Cupă, iar pe 30 mai în campionat. Campionatul se va termina pe 20 iulie”, a declarat Golanski pentru GSP.ro.

Pawel Golanski, 37 de ani, a jucat la FCSB între 2007 și 2010, adunând 2 goluri în 58 de meciuri de campionat.

Polonia, situația apropiată cu cea din România

Polonia are puțin peste 11.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 499 de decese. Situația este una asemănătoare cu cea din România, unde 10.635 de persoane au contractat virusul, iar 579 și-au pierdut viața.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum a schimbat coronavirusul planeta

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra fotbalului:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.