Liga 1

Dinamo, alianță cu Gică Hagi și Sepsi în privința reluării Ligii 1! Ce doresc cele 3 formații și care e poziția LPF

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 25 April 2020

Gică Hagi, patronul Viitorului, Adrian Mihalcea, tehnicianul lui Dinamo, și Cornel Șfaițer, conducătorul lui Sepsi, împărtășesc aceeași idee în privința perioadei de pregătire dinaintea reluării campionatului. 

Hagi, Mihalcea și Șfaițer au fost categorici în privința refacerii după pauza cauzată de coronavirus. Cei trei oameni de fotbal au cerut o lună de antrenamente, iar LPF e de acord.

Hagi: „Așa scrie la carte”

„Trebuie 4 săptămâni clare de pregătire după o pauză de două luni. Altfel există riscul de accidentări. În perioada asta stai la tine, pe plan local, nu ai meciuri amicale, nu ai cu cine să joci. Una e antrenamentul și ritmul de acolo, altul e cel din timpul jocului. În pregătiri jucăm cu echipe puternice, din 3 în 3 zile. Unde găsim acum să jucăm vreun amical?! Când facem o pauză totală de două luni, așa scrie la carte, eu așa am învățat, că trebuie să te pregătești încă două”, a declarat Gică Hagi la TV Digi Sport. 

Mihalcea: „E exclus așa ceva”

„Eu nu am auzit așa ceva, să aduci după două săptămâni la formă maximă un jucător care a stat două luni acasă. E exclus să să îl aduci la forma optimă pentru a juca un meci de fotbal, cred că avem nevoie de cel puțin 3 săptămâni, o lună de zile” 
- Adrian Mihalcea

„Avem nevoie de minimum trei săptămâni de revenire. A fost cea mai lungă pauză din cariera unui jucător. Aici depinde de cum s-au pregătit individual, cum și-au menținut tonusul, cum s-au alimentat, asta e important din punctul meu de vedere. Cert e că avem nevoie de 3 săptămâni”
- Cornel Șfaițer

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

LPF e de partea cluburilor

Cea mai recentă variantă de reluare a Ligii 1 a fost oferită aseară de Justin Ștefan, secretarul general al LPF. Oficialul Ligii speră ca antrenamentele să poată fi reluate imediat după terminarea stării de urgență, pe 15 mai, iar campionatul să înceapă la jumătatea lunii iunie.

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.