Liga 1

EXCLUSIV Cornel Dinu revine și explică practicile din trecut: „Asta le-a dus Real Madrid arbitrilor, în vestiar, la un meci cu Dinamo”

+16 Foto
Cornel Dinu

Articol de Remus Răureanu  —  Saturday, 25 April 2020

Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. Cornel Dinu a susținut, într-un interviu exclusiv GSP, că succesele de pe continent ale roș-albilor erau bine „pregătite” cu arbitrii în prealabil. 

După valul de reacții iscat în lumea fotbalului, „Mister” a revenit cu o serie de completări referitoare la practicile din acea perioadă.

Cornel Dinu: „Real Madrid le-a adus câte un ceas arbitrilor”

„Mulți comentează fără să fi citit interviul pana la capăt sau l-au citit și nu au priceput, fiindcă nu au habar despre situația din vremurile acelea. Episoadele pe care le-am povestit eu constituiau practici curente în cupele europene. Când Dinamo a jucat cu Real Madrid în anii '60, spaniolii le-au dus arbitrilor în vestiar câte un ceas din aur cu emblema clubului. Pentru că toată lumea proceda așa, cadourile pentru arbitri erau ca o metodă de apărare, ca să ai șanse în Europa. 

Detaliile despre meciul nostru cu Bordeaux le-am aflat cand l-am întâlnit, dupa '90, pe Claude Bez, fost președinte al francezilor. Mi-a confirmat că banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrul scoțian și mi-a spus «Care era suma pe care o pregătiserăți? 25.000 de dolari? Oricum n-ati fi avut șanse, că noi am mers cu 35.000 de dolari»", a spus Cornel Dinu pentru GSP.ro.

VIDEO / Pe 25.04.1984, Dinamo juca returul semifinalei CCE cu Liverpool

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.