Liga 1

EXCLUSIV Dinamo nu umbla numai la arbitri! Cornel Dinu descrie tehnica prin care „câinii” furau tactica adversarilor: „Da, Securitatea ne ajuta”

+16 Foto
Dinamo reușea în trecut victorii mari, chiar și cu Real Madrid, 1-0 în Cupa Campionilor Europeni 1975/1976

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 26 aprilie 2020

Cornel Dinu a oferit sâmbătă un interviu exploziv pentru Gazeta Sporturilor, la 36 de ani de la semfinala CCE cu Liverpool, pierdută de Dinamo 1-2, după 0-1 în Anglia.

În interviul pentru GSP.RO, Dinu a dezvăluit problemele pe care le-au avut dinamoviștii înainte de meci: nu au putut să „umble” la arbitri, iar ședința tactică a „coromoranilor” nu a putut fi ascultată de Securitate, așa cum se procedase în alte situații.

„Englezii au făcut ședința dinaintea meciului în timpul plimbării prin oraș, nu într-o sală. Securitatea înregistra toate ședințele adversarilor noștri, că securiștii de atunci erau oameni care apărau țara. Înainte de Liverpool, doar Goteborg în 1980 mai procedase la fel, cu ședința ținută la plimbare. Și suedezii, și englezii se temeau tocmai să fie ascultați, ceea ce chiar se întâmpla. Și a treia problemă: după ce în prima parte a zilei fusese un soare puternic, înaintea jocului a început să plouă”, a spus Cornel Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

„Dinamo a ajuns la acel nivel pe valoarea echipei, practica asta cu valizele pentru arbitri era generală, doar că românii țineau atunci la imaginea țării, conta!”
 Cornel Dinu

VIDEO. Povestea meciului Dinamo - Liverpool, din semifinala CCE 

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.