Nationala

VIDEO „Răducioiu a uitat româna pe aeroport!” » Cum explică marele fotbalist controversa: „Mi-am dat seama că România nu e pregătită”

Florin Răducioiu, unul dintre cei mai mari atacanți ai României

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 26 April 2020

Florin Răducioiu (50 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți atacanți ai României, dar a rămas în istorie și din cauza unui moment în care limba română l-a pus în dificultate.

Transferat de la Dinamo la Bari, în vara lui 1990, Răducioiu a petrecut 4 ani în Italia, jucând și la Verona, Brescia și AC Milan, timp în care a câștigat trei trofee. În timpul perioadei din Italia, fostul atacant a acordat un interviu în care reporterii italieni l-au rugat să traducă în română „Buon Natale” (n.r. Crăciun Fericit). După câteva secunde de bâlbâială, Răducioiu le-a răspuns italienilor: „Crăciun Bun”.

>

Imediat, fanii l-au taxat pe Răducioiu, despre care au spus că a uitat limba română imediat cum a plecat din țară.

Florin Răducioiu: „Totul a început cu finala Cupei Campionilor Europeni din 1992”

Fostul jucător al Generație de Aur a povestit la emisiunea Replay de la TVR 1 despre problemele avute și care a fost motivul care a dus la aceste acuzații.

„Eu vorbeam puțin italiana înainte de transfer. Când am semnat cu Bari, italienii mi-au angajat un translator, Gigi, care a stat cu mine timp de un an. La finala Cupei Campionilor din 1991-92, care s-a jucat între Steaua Roșie și Marseille, la Bari, Ovidiu Ioanițoaia m-a invitat să comentez meciul. Foarte multă lume m-a criticat pentru că nu mai știam să vorbesc românește. Aveam un accent italian și acela a fost motivul pentru care lumea s-a luat de mine. Asta m-a afectat. După aceea am înțeles că România nu era pregătită pentru o schimbare de mentalitate”, a spus Răducioiu la TVR 1.

Florin Răducioiu, ironizat de Sișu și Puya

Într-una din piesele La Familia, „Tot în familie”, Puya a avut două versuri în care făcea referire în mod ironic la Florin Răducioiu: „Noi nu am uitat de unde am plecat deloc / Cum a uitat Răducioiu româna pe aeroport”.

VIDEO. Ce mâncare își aducea Răducioiu în cantonamentul naționalei în anii '90

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.