Stranieri

Cosmin Olăroiu, oferta carierei! E dorit ca selecționer și ar putea lupta pentru calificarea la CM 2022

Cosmin Olăroiu are rezultate importante în zona Golfului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 26 aprilie 2020

Cosmin Olăroiu (50 de ani) ar putea de lovitura carierei, fiind dorit ca selecționer al naționalei Emiratelor Arabe Unite, pe care ar trebuie s-o ducă la Campionatul Mondial din 2022.

Românul care în prezent antrenează în China, la Jiangsu Sunning, este bine văzut în zona Golfului și este pe lista de posibili selecționeri ai naționalei Emiratelor Arabe Unite. Federația caută un antrenor cu experiență și care cunoaște zona, iar el îndeplinește aceste condiții. 

Presa internațională scrie că Oli concurează cu alți trei manageri pentru a-i lua locul lui Ivan Jovanovic, care a plecat de la națională la începutul lunii. Pe lista Federației se mai află Rodolfo Arruabarrena, Zlatko Dalic și Juan Antonio Pizzi. Naționala Emiratelor Arabe Unite este pe locul 4 în grupa G din preliminariile pentru CM 2022, iar Federația vrea ca noul selecționer să califice echipa la Mondialul din Qatar, dar și la ediția din 2026. 

Olăroiu a mai fost selecționer între decembrie 2014 și ianuarie 2015, când a pregătit Arabia Saudită. A mai antrenat la FC Național, Steaua, Poli Timișoara, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli și Al Shabab Dubai. La Jiangsu Suning este din martie 2018. 

A refuzat 12 milioane de dolari

În iarnă, Oli ar mai fi fost dorit o dată ca selecționer, tot de către Federația din Emiratele Arabe Unite. Atunci, românul ar fi refuzat oferta de 12 milioane de dolari pentru că nu putea rupe contractul cu chinezii fără să plătească despăgubiri.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.