Liga 1

FCSB. De Amorim încă are contract cu roș-albaștrii! Salariul fotbalistului împrumutat în ultimii 3 ani de Gigi Becali

Amorim (nr. 29) a înscris 3 goluri în 39 de apariții la FCSB, o medie de un gol la 13 meciuri, dezastruoasă pentru un fotbalist de atac

Articol de Cristian Marinescu  —  luni, 27 aprilie 2020

William de Amorim (28 de ani, extremă stânga), brazilianul achiziționat în 2016 de la Astra ca o vedetă, a fost împrumutat de 3 ani încoace de FCSB, dar tot mai e legat de roș-albaștri. De la 1 iulie, el va redeveni fotbalistul vicecampioanei României.

Gnohere, Alexandru Stan, Bălgrădean și ceilalți cărora Becali le-a suspendat contractele nu sunt singurii pe care FCSB îi va plăti în continuare deși nu i-ar mai vrea. În vara acestui an se va întoarce la București William de Amorim, mijlocașul brazilian pentru achiziționarea căruia Gigi a insistat în 2016. Giurgiuvenii tocmai deveniseră campioni și patronul FCSB se orientase să cumpere aproape toată echipa pe care o pregătise Șumudică.

De Amorim, încă jucătorul lui FCSB

S-a păcălit cu majoritatea fotbaliștilor de acolo, ei păruseră la Astra mai buni decât erau de fapt. Gabi Enache, De Amorim, Boldrin, Alibec nu au confirmat printre roș-albaștri valoarea pe care o arătaseră la Giurgiu.

Amorim e un supraviețuitor din lotul acela, el va redeveni jucătorul vicecampioanei României începând cu data de 1 iulie. În sezonul actual a evoluat pentru Xanthi, fosta formație a lui Răzvan Lucescu, și împrumutul din Grecia expiră. De FCSB mai e legat până la 30 iunie 2021, cu un salariu lunar de 12.000 de euro.

Mijlocașul stânga brazilian nu a demonstrat nici prin alte părți că ar fi mai bun decât crede Becali. A fost împrumutat întâi la Kayserispor, o formație pe care o conducea Șumudică. A prins acolo numai patru meciuri ca titular și a înscris un gol. Din vara anului 2018 până acum, a strâns la Xanthi 30 de partide, 14 ca titular, și a înscris două goluri.

700.000 de euroa plătit FCSB în 2016, când l-a cumpărat pe Amorim de la Astra. La Giurgiu, el adunase 129 de meciuri și 16 goluri în prima divizie din România

VIDEO Cum ai gândit-o, nea Gigi? Rateu de proporții la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.