Campionate

OLANDA. Antrenorul lui Tudor Băluță a refuzat prima de 100.000 de euro » Răspunsul ULUITOR al clubului

Alan Pardew. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 27 aprilie 2020

Englezul Alan Pardew, tehnicianul lui ADO Den Haag, echipa lui Tudor Băluță, a cerut să nu i se mai dea bonusul pentru salvarea echipei de la retrogradare. Clubul olandez i-a mulțumit, apoi a început negocierile pentru a aduce alt antrenor.

Pe 24 decembrie, Alan Pardew a ajuns la ADO Den Haag. Fostul manager al lui Newcastle, 58 de ani, a semnat un contract până la sfârșitul sezonului, cu obiectiv evitarea retrogradării. A început cu o victorie, apoi a pierdut patru din următoarele șapte meciuri. 

Era pe locul 17, penultimul, la șapte puncte de salvare, când s-a oprit campionatul, cu opt înainte de final. Federația olandeză a decis să anuleze stagiunea, fără campioană, fără retrogradare și promovare. 

Teoretic, Pardew și-a împlinit misiunea. Primise 100.000 de euro salariu cât a stat pe bancă. "Aveam și o primă, pe care ADO a vrut să mi-o achite", a confirmat antrenorul. Încă 100.000 de euro.

Alan Pardew cerut ca banii să fie donați 

"Am sunat la club și am cerut să nu-mi plătească acei bani. Am insistat să fie donați serviciului batav de sănătate în lupta împotriva coronavirusului", a dezvăluit Pardew. Un gest impresionant. Șefii lui ADO au fost însă mai puțin impresionați. 

Nu vor să-i mai prelungească britanicului contractul. Au demarat negocierile pentru viitorul sezon. Cu Maurice Steijn, fost jucător și antrenor al galben-verzilor. Născut chiar la Haga.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.