Stiri extrasport

Imagini HALUCINANTE în El Salvador » Condițiile șocante pe care le suportă deținuții + măsura-ȘOC luată de președinte

+5 Foto
Imagini din penitenciarele din El Salvador. Sursă foto: Capturi SBS News, Info News

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 27 April 2020

În plină pandemie de coronavirus, regimul condus de Nayib Bukele, controversatul președinte din El Salvador, apelează la unele măsuri șocante pentru a-i pedepsi pe deținuții din închisori. 

În condițiile în care numărul crimelor din El Salvador a crescut brusc în ultimele luni, deținuții au fost puși în situația de a îndura unele măsuri punitive de o duritate ieșită din comun. 

Presa internațională scrie la unison în aceste zile despre condițiile inumane pe care deținuții din El Salvador sunt nevoiți să le suporte. În plină pandemie de coronavirus, când normele de igienă și distanțare socială ar trebui să primeze, penitenciarele din El Salvador sunt adevărate medii pentru dezvoltarea unor focare de infecție. 

  • Sursă capturi: SBS News, Info News

Nayib Bukele îndeamnă la „utilizarea forței letale”

Cei condamnați sunt dezbrăcați și forțați să stea, la grămadă, în poziții nefirești, scrie Libertatea, care citează Reuters. 

Nayib Bukele e președinte în El Salvador din 2019 și reprezintă o figură politică destul de controversată în țara sa. În contextul creșterii infracționalității, acesta chiar a aprobat recent „utilizarea forței letale” de către poliție și armată.

Vezi AICI discursul pe care Nayib Bukele l-a ținut despre criza COVID-19

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.