Liga 1

DINAMO. Măcar la amicale să fie în Champions League! După ce au jucat cu Barcelona, „câinii” pregătesc un nou meci de gală în vară

Inter sau Lazio ar putea să se dueleze cu Dinamo într-un amical. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 27 aprilie 2020

Dinamo București speră să joace la vară un meci de pregătire de lux, fie cu Inter Milano, fie cu Lazio Roma.

Dinamoviștii vor să scoată bani pentru club și din piatră seacă! Oficialii și suporterii implicați în administrarea clubului au luat în calcul și varianta de a obține sume importante pentru gruparea din Ștefan cel Mare prin organizarea unui amical de lux în vară. 

Discuțiile s-au purtat de multă vreme, încă dinainte de propagarea noului virus ce-a blocat mapamondul. Rămâne de văzut dacă se va mai putea atinge acest obiectiv în vara lui 2020. 

Inter sau Lazio?

Roș-albii au luat legătura cu mai multe grupări și au primit semnale pozitive dinspre două cluburi uriașe din Serie A, două formații aflate pe podium, este vorba de Lazio Roma și de Internazionale Milano. 

Capitolinii au același sponsor tehnic precum Dinamo, Macron, convorbirile au fost făcute prin compania peninsulară care a ajuns să îmbrace și arbitrii la partidele internaționale organizate de UEFA. Cu Inter au fost purtate discuții prin intermediul unor oameni de afaceri. 

Se așteaptă răspuns concret și dacă se mai poate găsi o dată pentru o partidă de verificare pe Național Arena, după ce se va încheia pandemia de COVID-19. Nu ar fi exclusă nici o deplasare a lui Dinamo în Italia, dacă banii câștigați din bilete ar ajuta proiectul de salvare al grupării sau ajutorarea financiară a Academiei de juniori a "câinilor". 

Dinamo a organizat în urmă cu 8 ani un amical de 5 stele cu supervedetele de la Barcelona, pe Național Arena. Catalanii au sosit cu toate starurile, au învins cu 2-0, goluri Messi și Affelay, în fața a peste 35.000 de spectatori.

2017este anul când Dinamo a jucat ultima oară în preliminariile Europa League, cu Athletic Bilbao (1-1, 0-3)

"Vom continua să strângem bani. Cu ei vrem să ajutăm centrul de copii şi juniori sau să inițiem acţiuni caritabile. E perfectat şi un meci Dinamo - Inter, la București, iar banii vor fi destinaţi juniorilor. Partida era antamată pentru a salva clubul, înaintea apariţiei ofertei spaniolilor"  - Nicu Grameni, membru DDB, la Radio Sport 1

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.