Stiri extrasport

Ea e victima teoriei conspirației promovate de chinezi » Ce s-a întâmplat după ce a fost acuzată că a dus coronavirusul la Wuhan

+54 Foto
Maatje Benassi FOTO: CNN

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 27 April 2020

Americanca Maatje Benassi, soldat în rezervă și mamă a doi copii, a fost victima unei teorii a conspirației promovate de China, conform căreia ea ar fi dus coronavirusul la Wuhan.

Falsa informație s-a răspândit rapid pe internet, fiind preluată și de presa aservită Partidului Comunist din China. În ciuda faptului că nu a fost testată pozitiv cu COVID-19, Benassi și soțul ei au devenit subiect de discuție pe rețelele sociale din China. 

Mediatizarea a dat viața întregii familii peste cap. Adresa lor a fost făcută publică, iar toate conturile online le-au fost asaltate de mesaje venite din partea celor care au crezut conspirația. 

„E ca și cum m-aș trezit dintr-un vis urât și aș realiza că de fapt e un coșmar care se repetă la infinit. Vreau ca toată lumea să se oprească din a mă hărțui. Situația a scăpat de sub control, mă tem pentru viața mea”, a povestit Maatje Benassi într-un interviu acordat celor de la CNN. 

Conspirații în jurul coronavirusului 

Teoriile din jurul izbuncnirii pandemiei de coronavirus sunt numeroase. Una dintre ele sugera că virusul ar fi de fapt o armă biologică a Statelor Unite ale Americii. A fost susținută chiar de un membru al guvernului chinez, care a declarat că armata americană a dus COVID-19 în China. 

Maatje Benassi a devenit apoi ținta adepților acestei teorii. Chinezii au dat vina pe participarea ei la Jocurile Mondiale Militare, din octombrie 2019, competiție organizată la Wuhan.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.