Stiri extrasport

Traian Băsescu îl sfătuiește pe Klaus Iohannis: „Soluția prudentă e să prelungească starea de urgență încă o lună”

+33 Foto
Traian Băsescu cere prelungirea stării de urgență în România. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 28 April 2020

Traian Băsescu (68 de ani), fostul președinte al României, e de părere că starea de urgență din România, cauzată pe fondul pandemiei de coronavirus, ar trebui prelungită cu încă o lună. Ea expiră pe 15 mai

În direct la Digi 24, Băsescu a vorbit despre situația actuală din România, fiind de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să mai extindă starea de urgență pentru încă o lună. 

„Este un risc major. Vor fi județe cu o densitate foarte mare de contaminare și altele cu o densitate mică. Noi nu suntem în măsură să avem informația că președintele nu va ieși să spună că nu va prelungi starea de urgență. Obligația președintelui este să adopte soluția prudentă, adică să prelungească starea de urgență.

Atenție, mulți vor fi în jurul președintelui, dar este singurul responsabil. Nu cred că președintele Iohannis va trata cu ușurință acest moment al ridicării de urgență. Iohannis va menține starea de urgență. 

Dacă va menține starea de urgență până pe 15 iunie, ar fi o șansă să aruncăm în piață mai puțini asimptomatici. Dacă se liberalizează lucrurile pe 15 mai, va trebui să știm că avem de ales între a fi izolat și a fi intubat. Nu o spun eu, dar spun instinctiv că riscul este foarte mare”, a afirmat Băsescu, potrivit sursei citate.

Ce se întâmplă după 15 mai în România?

  • După ce România va ajunge la finalul Stării de Urgență, în țară se va păstra o stare excepțională, însă aceasta va presupune existența unui număr mai mic de restricții, informează Libertatea.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Starea de Urgență, care va ajunge la final pe 15 mai, nu va fi prelungită. Totuși, toți cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască în spațiile publice și în interiorul mijloacelor de transport în comun.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de coronavirus:

Citește și alte știri despre coronavirus în România:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.