Stiri extrasport

COVID-19. Încăpățânarea i-a costat » Suedia a înregistrat săptămâna cu cele mai multe decese din acest secol

+33 Foto
Suedia a înregistrat săptămâna cu cele mai multe decese din acest secol, în timp ce se luptă cu pandemia de COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 aprilie 2020

Suedia a suferit cea mai neagră săptămână din acest secol în ceea ce privește numărul de decese. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic țara scandinavă.

S-a întâmplat după ce autoritățile s-au încăpățânat să nu impună carantina, Suedia fiind una dintre foarte puținele țări care au evitat să facă acest lucru. Acum, numărul de decese este mai mare decât cele din S.U.A., Iran sau Germania, potrivit The Sun.

2.505 deceses-au înregistrat în total în Suedia în săptămâna 6-12 aprilie. Dintre acestea, 422 au fost cauzate de COVID-19. E cel mai mare număr de morți într-o săptămână din acest secol

10.230.000este populația Suediei

Suedia, măsuri atipice în fața pandemiei de COVID-19

În Suedia, școlile pentru elevii sub 16 ani, cafenelele, barurile, restaurantele și afacerile au rămas deschise, în ciuda faptului că oamenilor li s-a cerut să respecte distanțarea socială.

Vremea frumoasă din ultima perioadă a provocat cetățenii să iasă din case, să se întâlnească afară, în baruri sau restaurante, în timp ce parcurile au fost aproape pline. 

Totuși, suedezii nu ignoră complet pericolul prezentat de virus: în interiorul restaurantelor, mesele se află la distanță de 1-2 metri între ele. De altfel, 5 baruri și restaurante din Stockholm au fost închise pentru că nu respectau cerințele de distanțare socială.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

Anders Wallensten, epidemiologul adjunct de stat din Suedia, a declarat în urmă cu o săptămână că țara scandinavă a atins vârbul curbei victimelor de COVID-19 pe 15 aprilie. Chiar și așa, situația din țară pare a fi foarte severă. Cele mai multe decese au loc în capitala Stockholm.

2.355 de persoaneau decedat în Suedia din cauza pandemiei de COVID-19. 19.621 sunt infectate

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.