Tenis

Simona Halep, noi declarații despre inițiativa revoluționară a lui Roger Federer: „Bărbații și femeile ar trebui plătiți la fel”

Simona Halep și Roger Federer

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 April 2020

Tenisul se află în pauză forțată pentru o perioadă neterminată, toate turneee fiind oprite din cauza pandemiei de COVID-19. În spatele ușilor închise, se vehiculează diverse variante privind viitorul acestui sport. 

Recent, Roger Federer a produs o unificare a celor două foruri care conduc tenisul feminin și cel masculin: WTA și ATP. Printre cei care au salutat inițiativa marelui campion elvețian s-a numărat și Simona Halep (28 de ani, 2 WTA), care a vorbit din nou despre acest subiect în presa internațională:

„Cred că avantajele acestei fuziuni ar fi unificarea sportului, am deveni mai puternici împreună. 

Bărbații și femeile să fie la același nivel, vânduți și promovați în aceeași manieră, cu oportunități egale și, bineînțeles, să beneficieze de același fond de premiere”, a declarat Halep, potrivit Reuters.

Simona Halep și Rafael Nadal susțin viziunea lui Federer

Postările lui Federer au atras un val de entuziasm, atât din partea fanilor, cât și din partea unor alte nume importante ale tenisului. La întrebarea „Sunt singurul care  consideră că acum este timpul potrivit pentru tenisul feminin și cel masculin să se unească?”, elvețianul a primit răspunsuri rapid.

„Nu ești singurul”, a postat Simona Halep. Și Rafael Nadal a susținut punctul de vedere al lui Federer: „Sunt complet de acord, ar fi minunat să ieșim din această criză globală cu fuziunea tenisului masculin și al celui feminin într-un singur for”.

Cum justifică Federer propunerea

Federer și-a explicat punctul de vedere: „Este prea confuz pentru fani când există diferite sisteme de clasare, sigle diferite, site-uri diferite, categorii de turnee diferite. Ar fi trebuit să se întâmple de mult timp, dar poate că acum chiar este momentul. 

Toate sporturile trec printr-o perioadă dificilă, din care putem ieși cu două organizații slăbite sau cu una puternică”.În acest moment, toate turneele de tenis sunt suspendate cel puțin până la data de 13 iulie, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Citește și alte știri despre tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.