Campionate

Undă verde pentru fotbal! Studiul decisiv făcut de Danemarca: „Jucătorii NU se pot infecta în timpul unui meci!”

+33 Foto
Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 mai 2020

Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive, iar redeschiderea lor naște o serie de întrebări cu privire la riscurile la care sportivii vor fi expuși. Din Danemarca vin vești bune. 

Răspunsuri la întrebările aflate pe buzele tututor vin din Danemarca, unde un studiu efectuat de Universitatea din Aarhus și Ministerul Sănătății a încercat să elucideze în cât timp te poți infecta cu COVID-19 dacă te situezi în apropierea unei persoane îmbolnăvite, scrie Adevărul.

„În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci”, spun danezii. Studiile efecutate în Danemarca arată că un jucător trebuie să stea sub doi metri, timp de 15 minute, ca să contractezi virusul de la respectiva persoană infectată, lucru imposibil într-un meci de fotbal, conform virusologului danez Allan Randrup Thomsen.

Fără dușuri la vestiare și transport cu autocarul

Potrivit sursei citate, ceea ce ar mai fi de notat în urma studiului vizează unele recomandări venite din partea specialiștilor danezi. 

Pentru moment, transportul jucătorilor cu autocarul, unde normele de distanțare socială nu pot fi aplicate, ar trebui să fie înlocuite cu altceva. La fel ca dușurile din interiorul vestiarelor, un alt loc unde ar exista pericolul real de îmbolnăvire 

Cercetarea a fot realiztă de Nikolas Knudsen, Manuel Thomasen și de profesorul Thomas Bull Andersen, ultimul fiind reprezentant al Ministerului Sănătății în cadrul Universității de la Aarhus.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.