Stiri extrasport

CORONAVIRUS. WOW! SUA lansează Operațiunea Warp Speed: big pharma și guvernul american lansează milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2021

+33 Foto
SUA lansează Operațiunea Warp Speed. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 01 May 2020

SUA e pe cale să facă o mișcare gigantică în lupta contra pandemiei de coronavirus. Adminsitrația Trump lucrează la un plan prin care să identifice într-un timp cât mai rapid un vaccin eficient pentru pacienții cu COVID-19.

Potrivit Bloomberg, „Operation Warp Speed”, așa cum a fost denumit peste Ocean, ar urma să fie un program la care să ia parte companiile farmaceutice private și agențiile guvernamentale civile și militare din State. Astfel, scopul final ar fi ca un antidot împotriva coronavirusului să fie descoperit și dat în folosință în decembrie 2020-ianuarie 2021. 

Aceeași sursă notează că principalul scop al programului este acela de a avea 300 de milioane de doze de vaccin disponibile până în prima lună a anului viitor. 

Este o operațiune fără precedent în industria farmaceutică: niciodată un vaccin nu a fost dezvoltat într-un timp atât de scurt. 

Poziția lui Anthony Fauci

Eforturile cercetătorilor americanilor s-au izbit inițial de estimările rezervate ale reputatului Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, care anunța că o astfel de operațiune nu poate fi gata în mai puțin de 12-18 luni.

Acum, Fauci pare să-și schimbat viziunea și speră la rândul lui că americanii vor pune mult mai repede mâna pe atât de așteptatul vaccin.

Aproape 1,1 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat până acum în Statele Unite. Numărul total al deceselor este de 63.568 de persoane.

GALERIE FOTO. Imagini surprinse pe mapamond în timpul pandemiei de COVID-19:

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.