Didier Raoult, profesor francez în Boli Infecțioase, nu se află pe aceeași lungime de undă cu autoritățile care se tem de un eventual al doilea val al COVID-19.
Francezul, directorul Insitutului Mediteranean de Infecții din Marsilia, a afirmat că datele cu privire la răspândirea COVID-19 strânse până în acest moment arată că s-ar fi ajuns la o „curbă Bell”, care reprezintă un ciclu epidemic tipic, ceea ce ar scoate complet din ecuație posibilitatea apariției unui nou val.
„Povestea cu al doilea val al coronavirus este o fantezie inventată de pe vremea Gripei Spaniole, care a început pe timp de vară și cu care epidemia din prezent nu are nimic de-a face.
De obicei, o epidemie are loc într-o singură curbă. Urăsc să fac predicții, dar acest model de evoluție este caracteristic epidemiilor. În trecut, epidemiile au dispărut mult înainte ca oamenii să aibă mijloacele necesare de a le ține în frâu”, a declarat Didier Raoult, citat de Express UK.
Didier Raoult: „Omenirea nu a murit de la o epidemie”
„Omenirea nu a murit de la o epidemie, așa stau lucrurile. Epidemiile încep, accelerează, ating un vârf, apoi dispar, iar noi nu știm de ce”, a continuat profesorul, care este de părere că planul guvernului francez de a relaxa măsurile de carantinare din țară pe 11 mai este justificat.
{{text}}