Stiri extrasport

Imagini șocante în SUA » Protestatari înarmați cu mitraliere în clădirea Capitoliului din Michigan, după ce starea de urgență a fost prelungită

Camera Legislativă a statului american Michigan a fost luată cu asalt, după ce guvernatoarea democrată a decis să prelungească perioada de izolare cu 28 de zile.

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday, 02 May 2020

Camera Legislativă a statului american Michigan a fost luată cu asalt, după ce guvernatoarea democrată a decis să prelungească perioada de izolare cu 28 de zile. 

La două săptămâni după un prim protest împotriva deciziei guvernatoarei democrate Gretchen Whitmer de a extinde perioada de izolare din Michigan, sute de oameni au pătruns în clădirea Capitoliului din Lansing, capitala statului american cu 3.866 de victime înregistrate momentan din cauza coronavirusului.

„Chiar deasupra mea, sunt oameni înarmați care urlă la noi”

Unii protestatari erau înarmați cu mitraliere în interiorul sediului Camerei Legislative a statului și cereau să fie lăsați să participe la dezbaterea asupra prelungirii stării de urgență.

Au fost opriți de poliție, care nu i-a arestat însă. „Armele sunt permise, atât timp cât sunt vizibile și purtate cu intenție legală”, a anunțat un ofițer de presă al poliției locale pentru NBC News. 

„Chiar deasupra mea, sunt oameni înarmați care urlă la noi”, a postat pe Twitter senatoarea democrată Dayna Polehanki, dezvăluind că „unii dintre colegii mei poartă veste antiglonț”.

Camera Legislativă a decis să nu prelungească starea de a urgență, pentru a putea opri măsurile restrictive, dar guvernatoarea a semnat apoi un ordin executiv care îi permite extinderea izolării în Michigan pentru încă 28 de zile, până pe 28 mai.

Atac la guvernatoare: „Heil Whitmer, ești o tirană!” 

Protestatarii, reuniți pentru „American Patriot Rally”, au scandat împotriva lui Gretchen Whitmer: „Heil Whitmer, ești o tirană!”. Și „închideți-o pe Whitmer!”. 

Potrivit The Times, aveau un mesaj și pentru polițiști: „Sunteți niște lași, ne-ați trădat! Ați furat drepturile oamenilor. Șobolani împuțiți”

Whitmer a susținut că aceste măsuri sunt luate pentru a proteja locuitorii statului, într-o țară care a pierdut deja mai mulți oameni în această pandemie decât în războiul din Vietnam.

65.776 de americaniși-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus

Începe vârtejul! Donald Trump vrea despăgubiri URIAȘE din partea Chinei

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.