COVID-19. Începând cu data de 16 mai și cu ridicarea Stării de Urgență, restaurantele vor fi redeschise treptat. Autoritățile au elaborat un plan în acest sens.
Cele mai importante prevederi ce vor trebui respectate sunt acestea: distanța dintre mese va fi de 1.5-2 metri, maximum 8 persoane vor putea sta la aceeași masă, iar niciun restaurant nu va putea primi mai mult de 200 de clienți simultan, informează profit.ro.
Totodată, fiecare casă de marcat și punct de servire vor fi prevăzute cu un panou de protecție din plexiglas, iar angajații se vor vedea obligați să poarte mască și mănuși, în timp ce la intrarea în tură acestora le va fi luată temperatura.
Începând cu 1 iunie, spațiile închise (aici intrând restaurantele, barurile, cafenelele) vor putea primi în același timp clienți până la 50% din capacitatea localului.
„Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Starea de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HoReCa este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”
- Daniel Mischie, președintele organizației patronale din HoReCa
{{text}}