Campionate

Un judecător din SUA a respins cererea ca femeile să fie plătite la fel ca bărbații în fotbal: „Suntem șocate și dezamăgite”

Judecătorul Gary Klausner a respins cererea ca fotbalistele americane să fie plătite la fel ca membrii federației masculine

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 02 May 2020

Judecătorul Gary Klausner a respins cererea ca fotbalistele americane să fie plătite la fel ca membrii federației masculine. Klausner nu a acceptat varianta unui proces în acest sens. 

Totuși, un proces va avea loc în iunie, legat de tratamentul incorect în ceea ce privește cheltuielile de călătorie, de cazare și de îngrijire medicală ale jucătoarelor. 

Căpitanul echipei de fotbal feminin a SUA, Megan Rapinoe, spune că va continua să lupte pentru egalitate, în ciuda înfrângerii suferite ieri, după decizia tribunalului. Rapinoe, 34 de ani, a scris pe Twitter: „Nu ne vom opri niciodată din a lupta pentru EGALITATE”. 

Purtătoarea de cuvânt a naționalei americane de fotbal feminin, Molly Levinson, a declarat că echipa este „șocată” și că va face apel: „Suntem șocate și dezamăgite de decizia de azi, dar nu vom renunța să luptăm pentru egalitate. Avem încredere în cazul nostru și vrem să ne asigurăm că fetele și femeile nu vor fi privite altfel din cauza genului. Am văzut că sunt obstacole uriașe. Știm că să le înfruntăm cere curaj și perseverență. Vom face apel și vom presa în continuare. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a le mulțumi celor care ne susțin”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.