Stiri extrasport

COVID-19. Un specialist explică: ce trebuie să se întâmple în România pentru a fi siguri că am depășit vârful pandemiei

Starea de urgență expiră în România pe 15 mai, dar restricțiile vor continua dacă numărul de cazuri nu scade. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 03 mai 2020

Când vom depăși vârful epidemiei de coronavirus în România? Țara noastră se apropie cu pași repezi de 15 mai, data expirării stării de urgență, iar un cumul de factori importanți urmează să stabilească dacă am depășit cu adevărat pragul cel mai de sus al pandemiei. 

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre această situație: „În această etapă (n.r - configurația curentă a cazurilor), numărul de pacienți infectați este încă în creștere, însă este într-o creștere foarte moderată. Considerăm că încă suntem pe un trend discret pozitiv, nu avem de-a face cu o explozie a acestor cifre, ceea ce este un lucru bun.

Trebuie să apară o descreștere a numărului de îmbolnăviri, evidentă, statistică, de la zi la zi, timp de mai multe zile, cel puțin o săptămână, să vedem că lucrurile descresc în mod evident și sigur, până la 2 săptămâni, când este cert că ne aflăm pe această curbă descendentă, că numărul de infecții scade, că numărul deceselor scade.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, vom menține măsurile de restricție, astfel încât să controlăm fenomenul epidemic”, a spus secretarul de stat Horațiu Moldovan, la Digi 24.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de actualitate:

CORONAVIRUS. Dispare virusul vara? Un epidemiolog român a dat răspunsul: „Să ne gândim la exemplul unui volan încins de soare”

Marcel Vela, despre cum va arăta România după 15 mai: „Amenzile vor continua. Banii celor amendați merg la sistemul medical”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.