Liga 1

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE. „Cioacă” l-a lăsat pe Becali fără brățările și lanțurile de aur: „Gigi se ruga în genunchi după ce-a pierdut la barbut!”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  luni, 04 mai 2020

Cristian Rizea, fost deputat PSD, acum fugit din țară după o condamnare definitivă la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, povestește detalii neștiute din lumea fotbalului despre Hagi, Becali, Păunescu și Marica

Unele dintre dezvăluirile din volumul "Spovedania lui Rizea" îi vizează pe Gigi Becali și pe Gică Hagi.

"Am avut ocazia să-l cunosc pe Gigi chiar în 1989, la celebrul club Paradis din Jupiter, și am fost de față chiar și în 1990, la barul Internațional din Olimp, înainte cu o zi de nunta lui Hagi cu prima sa soție, Leni Celnicu. Gigi, poreclit pe atunci «Țânțarul», se ruga punându-se chiar în genunchi în fața lui Adrian Motoi, zis «Cioacă», un jucător celebru de jocuri de noroc, să-i dea înapoi «acaretele» pierdute la barbut, pentru că nu voia ca Hagi, căruia îi jurase că nu va mai juca astfel de jocuri, să-l vadă cumva fără brățările și lanțurile de aur pe care Gigi le purta. Asta fusese condiția pusă de Hagi, iar Gigi făcea orice ca să nu-l supere, mai ales că Gică tocmai semnase cu Real Madrid", scrie Rizea.

Un Mercedes cadou

Fostul deputat PSD vine cu detalii de culise: "Mi-aduc aminte că după nunta care a avut loc la restaurantul Miorița din Mamaia și înainte să plece la noua sa echipă, Hagi i-a făcut cadou lui Gigi Mercedesul, model 190, pe care îl avea atunci adus din străinătate, cu care făcea furori în București și pe litoral. 

Ăsta era motivul pentru care Gigi îi jurase lui Hagi că nu va mai juca, dar bineînțeles că și-a ținut promisiunea doar până și-a văzut interesul, intrând în posesia Mercedesului! După acest episod, Gigi nu doar că a continuat să joace, devenise chiar unul dintre cei mai buni jucători de table, rummy sau barbut".

Relația lui Hagi cu Leni Celnicu s-a rupt în 1991. Fosta soție l-a atacat extrem de dur la acea vreme pe "Rege". În boxa martorilor au fost rostite cuvintele: "Hagi este un zero ca om!". Leni s-a ales cu suma de 300.000 de dolari de pe urma divorțului.

"Acest desăvârșit combinator"

Cristian Rizea face în același capitol și dezvăluiri care-l privesc pe Viorel Păunescu: "Firma la care eu am fost pentru o scurtă perioadă administrator a achiziționat un apartament de 2 camere în celebrul bloc Caelia din Mamaia, chiar de la Păunescu. Atunci am aflat că acest desăvârșit combinator reușise să-l «convingă» pe Radu Mazăre, primar la acea vreme în Constanța, să-i vândă o bucată de plajă de aproximativ 5.000 mp la un preț derizoriu, cu mult subevaluat. 

În schimbul acestui serviciu, Păunescu i-a oferit lui Mazăre unul din cele 3 penthouse-uri de 1.000 mp fiecare, situate la ultimul etaj al imobilului. Mazăre a luat decizia să-l vândă unei persoane față de care avea anumite obligații, Daiana Voicu. Prețul tranzacției, 500.000 euro, în condițiile în care acel apartament valora cel puțin 2 milioane de euro".

Sugerează că Marica face evaziune

Din acest moment intră în "rol" și fostul internațional Ciprian Marica. Ex-politicianul scrie: "Combinatorului Viorel Păunescu nu putea însă să-i scape o altă afacere bănoasă cum era exploatarea plajei rămase libere după finalizarea celebrului bloc, astfel că s-a asociat în acest proiect cu fostul fotbalist Ciprian Marica, acesta din urmă investind în ceea ce presa mondenă numește «Caelia, plaja milionarilor». 

Este foarte curios cum în condițiile în care în fiecare vară există profituri uriașe, oficial în acte firma este pe pierdere... Practica binecunoscută a celor care nu vor să plătească taxe la stat și fac astfel evaziune fiscală! Ce nu stiți voi este că această afacere este protejată chiar de către unul din foștii locotenenți de la ANAF ai lui Sorin Blejnar, care în fiecare vară este prezent pe litoral, pe cheltuiala, bineînțeles, a bunului său prieten Ciprian Marica. 

Mai mult decât atât, bugetarul de la Fisc, pe numele său Dan Pulbere, exercită în mod direct abuzuri în serviciu în formă continuată prin presiunea pusă asupra unor persoane fizice sau economice atunci când situația o cere".

Secretele ascunse-n valuri

Rizea detaliază ajutorul pe care Marica l-ar primi din partea lui Pulbere: "Atunci când, să spunem, unul din cei doi prieteni este interesat de o achiziție imobiliară sau de preluarea unei afaceri, iar vânzătorul nu e dispus să negocieze un preț mai mic, bugetarul de la Fisc «sare» în ajutorul prietenului său Marica și în mod abuziv începe să-i creeze numeroase probleme potențialului vânzător, mergând până la blocarea conturilor firmelor pe care acesta le deține sub diverse pretexte fiscale imaginare

Astfel cel care vrea să vândă este la mâna lor, iar în cele mai multe cazuri acceptă o diminuare a prețului doar pentru a scăpa de problemele pe care cuplul Ciprian Marica - Dan Pulbere i le poate face! Multe secrete nespuse ascund valurile care se sparg la malul mării pe celebra plajă a milionarilor de la Caelia".

"Sunt curios, domnule Hellvig, dacă veți reacționa la aceste dezvăluiri în condițiile în care acest individ Dan Pulbere se laudă peste tot că de fapt e ofițer SRI și nimeni nu se poate atinge de el. Înțeleg că există chiar un dosar vechi pe numele bugetarului de la Fisc, de pe vremea când acesta era șef al Vămii Constanța, dosar ținut încă la sertar?"
Cristian Rizea

Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.