Liga 1

Investigație Libertatea » Noi dezvăluiri despre neregulile de la stadionul din Târgoviște: „Au înnebunit când le-am zis că trebuie demolat tot”

Nu se cunoaște data la care stadionul din Târgoviște va fi în cele din urmă gata. Sursă foto: Vlad Chirea (Libertatea)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 mai 2020

Libertatea continuă dezvăluirile despre reconstrucția stadionului din Târgoviște, unde ies la iveală alte detalii despre neregulile autorităților locale.

de Alina Manolache (Libertatea)

După ce  expertiza tehnică a fost falsificată, iar demolările s-au oprit brusc, când pe teren s-a descoperit cu totul altceva decât în documentul tehnic, problemele se țin lanț la Târgoviște. 

Libertatea a pus mâna pe o înregistrare în care unul dintre cei care au lucrat la obiectiv este filmat când povestește toate dedesubturile acestei afaceri.

Potrivit sursei citate, fostul angajat care a făcut dezvăluiri consideră că primarul Daniel Cristian Stan, de la PSD, și viceprimarul Cătălin Rădulescu ar fi refuzat soluția de a demola totul și de a reface stadionul de la zero. Costa prea mult și nu era gata repede.

„Au înnebunit când le-am spus că trebuie demolat tot”

„Studiind documentele, le-am zis: «Băi, trebuie demolat tot!”. Și-au înnebunit în momentul în care le-am spus să îl demoleze. Am venit cu un concept nou, să facă copy-paste ce era acum, demolat și făcut altul. Și mi-au zis: «Pe la cât se duce?». Și eu le-am dat, estimativ doar, pentru construcția nouă, pe structură metalică ușoară, cu ce voiau ei, undeva pe la 12-14 milioane de euro” - Dezvăluirea unui angajat

Investigația a început în ianuarie

În luna ianuarie, Libertatea a publicat o investigație prin care arăta cum statul plătește construcții ridicate pe expertize falsificate, primul exemplu fiind stadionul din Târgoviște, aflat la stadiu de fundație

Planul de reabilitare a stadionului, 7 milioane de euro, a început în 2018, dar s-a împotmolit din start la expertiza tehnică.

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.