Liga 1

RETRO GSP. 30 de ani de la ultimul gol al lui Hagi pentru Steaua. Strania coincidență care îl leagă de roș-albaștri

Articol de Adrian Florea, Liviu Manolache  —  Wednesday, 06 May 2020

Pe 6 mai 1990, Steaua juca în Ghencea contra Corvinului Hunedoara, în runda cu numărul 26 din sezonul '89-'90. Elevii lui Iordănescu n-au avut nicio problemă în a se impune, 4-0, golurile fiind înscrise de Negrău, Musznay, Hagi și Ilie Dumitrescu.

Reușita lui Gică a venit în minutul 30, din penalty. Nu doar pentru că a marcat, ci și pentru că a evoluat extraordinar, el a primit nota 8,5 din partea Gazetei și a fost declarat "Jucătorul etapei".

TOTUL SE ÎNVÂRTE ÎN JURUL STELEI

Golul din urmă cu exact 30 de ani a venit în chiar ultima apariție a "Regelui" în roșu și albastru. Ulterior, și întrucât resimțea dureri la genunchi, a fost menajat pentru a fi 100% apt la turneul final al CM din Italia, care urma să înceapă peste o lună.

Interesant e că Hagi a înscris nu doar la ultima partidă ca stelist, ci și în prima. Se întâmpla pe 24 februarie 1987, în Supercupa Europei, câștigată cu 1-0 în fața lui Dinamo Kiev. Gică l-a învins atunci pe Cianov cu un șut de la marginea careului, deviat de zidul advers.

Stranie coincidență, tot de clubul militar se leagă și primul gol al "Regelui" în Divizia A! Pe 6 noiembrie 1982, el închidea tabela în meciul Steaua - Farul 2-2, cu un șut de la circa 30 de metri. "A fost o bucurie incredibilă, îi dădusem gol marelui Vasile Iordache", rememora machidonul.

După Mondialul din '90, Hagi pleca la Real Madrid, în schimbul sumei de 4 milioane de dolari. În doi ani și jumătate în Ghencea, câștigase Supercupa Europei, disputase o finală și o semifinală de Cupa Campionilor Europeni și marcase de 12 ori în 21 de jocuri în cupele continentale!

CIFRELE LUI HAGI ÎN PERIOADA STEAUA

  • 3 titluri de campion (1987, 1988, 1989) şi două Cupe ale României (1987, 1989)
  • 97 de meciuri în campionat şi 76 de goluri
  • 5 goluri a marcat în cea mai clară victorie reuşită de Steaua pe prima scenă, 11-0 cu Corvinul, pe 7 decembrie 1988
  • 41 de pase decisive a reuşit în campionat, alte 7 în cupele europene
  • 10 meciuri, 5 goluri şi o pasă decisivă sunt cifrele lui Hagi în Derby-urile Steaua-Dinamo jucate în toate competiţiile
  • 29 de selecţii adunate la prima reprezentativă

Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.