Liga 1

Victor Pițurcă, „săgeți” către Dinamo: „Steaua nu făcea blaturi în comunism! Noi aveam valoare, ei erau specialiștii. Postelnicu era peste toți, și peste Valentin”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 mai 2020

Victor Pițurcă a vorbit despre câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în urmă cu 34 de ani și despre ce a însemnat Valentin Ceaușescu pentru echipa roș-albastră.

„Valentin a venit cu ideea că putem câștiga Cupa Campionilor. Noi ne dădeam coate între noi și râdeam. Ne-a zis asta în 1984, când a venit la echipă. El ne dădea o liniște fantastică. Mai rar găsești un așa caracter, mai ales că era cine era, fiul președintelui. De ziua lui stătea cu noi în cantonament. Era deosebit”, a declarat Victor Pițurcă la emisiunea „Campionii Digi Sport”.

Victor Pițurcă: „Postelnicu era peste toți”

Fostul selecționer a vorbit și despre Dinamo și a spus că în România, echipa alb-roșie era cea care aranja meciurile cu celelalte formații.

Lui Dinamo nu aveai ce să-i faci. Putea să fie și Valentin Ceaușescu, și tată lui. Postelnicu (n.r. Tudor Postelnicu, fostul șef al Securități) era peste toți. Făcea ce voia el. Steaua nu prea făcea aranjamente, dar Dinamo era specialista! Se vorbea că Steaua era echipa lui Ceaușescu și că asta ne ajuta. Nu e nimic adevărat. Noi am fost echipa care a câștigat datorită valorii noastre. Niciodată nu am făcut blaturi cât am fost eu. Asta e realitatea. Dinamo era specialista în chestii d-astea. Era greu să se țină după noi. Uite, Bacău era echipa lui Dinamo. Când mergeam acolo, cred că jucam 10 minute în total. Se arunca mingea în tribună, nu o aduceau la timp copiii...”, a adăugat fostul atacant.

 „Nu am văzut echipă care să joace ca Steaua. Eram 16 băieți mari și lați din țară, care nu aveam niciun dolar în buzunar. Dar când intrat pe teren advesarii nu aveau ce să ne facă”
 Victor Pițurcă

Gică Popescu, anunț mare pentru România: „Nu s-a mai construit așa ceva din '84!

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.