Liga 1

Victor Pițurcă, amintiri picante de la finala cu Barcelona: discursul lui Nicolae Ceaușescu + de ce n-au băut jucătorii după meci

Steaua a bifat în 1986 cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 mai 2020

Victor Pițurcă (64 de ani), fostul mare jucător al Stelei, a rememorat diverse întâmplări petrecute înainte și după din finala Cupei Campionilor Europeni disputată în urmă cu fix 34 de ani, când „militarii” au răpus Barcelona la loteria penalty-urilor. 

Pițurcă a oferit detalii picante despre discursul pe care dictatorul Nicolae Ceaușescu l-a ținut în fața jucătorilor după ce aceștia au revenit la București, explicând și motivul pentru care jucătorii lui Ienei n-au intrat în cantonament înaintea finalei. 

...Victor Pițurcă, despre discursul lui Nicolae Ceaușescu: „Erau mii de fani care ne așteptau la aeroport. Apoi, ne-am dus la Ceaușescu, care ne-a spus că trebuia să câștigăm înainte de prelungiri, ne-a spus că eram echipa mai bună”.

...Victor Pițurcă, despre ce s-a întâmplat înaintea finalei: „Iordănescu și Valentin Ceaușescu au spus să nu intrăm în cantonament. Era alta mentalitatea atunci”.

...Victor Pițurcă, despre momentele de după meci: „N-am băut prea mult. A venit cineva din partea celor de la Real Madrid și ne-a dat câte 400 de dolari pentru participarea la trofeul Sanitago Bernabeu. Nu știam să ne bucurăm. Ne-am dus și ne-am culcat. A doua zi a fost mai obositor”, a spus Pițurcă, la emisiunea „Campionii Digi Sport”. 

VIDEO. Marius Lăcătuș, detalii despre discursul lui Nicolae Ceaușescu

Citește și alte știri despre Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.