Liga 4

Gazonul pe noul stadion Steaua nu se mai pune acum, ci abia în septembrie » De ce s-a amânat lucrarea cu 4 luni

+22 Foto
Gazonul va fi montat în Ghencea cu o întârziere de patru luni

Articol de Dan Udrea  —  Friday, 08 May 2020

Stadionul Steaua prinde formă de la o zi la alta. Au fost montate majoritatea scaunelor din tribune, a fost adusă și noua tabelă de montaj, însă din perspectiva gazonului s-a decis ca acesta să fie pus cu o întârziere de aproape 4 luni. 

Conform graficului inițial, procedura de montare a suprafeței de iarbă urma să aibă loc chiar în această lună. Cum însă turneul final al Campionatului European s-a amânat, iar ritmul lucrărilor va produce finalizarea întregii arene abia în toamnă, cel mai probabil în octombrie, s-a luat decia ca nici gazonul să nu mai fie pus încă de acum. 

Gică Popescu, cel care e reponsabil în Guvern de toate proiectele cu care România s-a angajat în fața UEFA pentru organizarea Euro 2020, explică amânarea:

"Dacă am respecta termenul inițial, atunci ar trebui ca gazonul să fie pus de acum, iar până în octombrie, când va fi recepția întregului stadion, ar urma ca de întreținerea suprafeței de joc să se ocupe constructorul arenei, ceea ce ar crea practic o incompatibilitate. 

Nu știu ce expertiză ar putea avea constructorul în acest domeniu, așa că pentru a evita o astfel de situație ingrată, am decis ca gazonul să-l punem în septembrie, iar în octombrie, când va fi gata și stadionul, să poată susține meciuri. Și dacă l-am fi pus acum, cu ce ne-ar fi ajutat dacă oricum până în toamnă nu e terminată construcția arenei?" - Gică Popescu

Gică Popescu: „Va fi un gazon mixt”

Gică Popescu a spus că standardul terenului va fi unul deosebit. „La toate discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții UEFA, s-au respectat toate amănuntele pe care forul de la Nyon le-a solicitat în privința suprafeței de joc. Va fi un gazon mixt, iarbă naturală și fire artificiale, exact ca pe cele mai moderne stadioane, care au și cele mai bune terenuri", a adăugat Gică Popescu. 

Stadionul Steaua e inclus de UEFA între cele de antrenament pentru echipele care vor evolua la București. Toate cele 4 jocuri din capitala României vor fi disputate pe Arena Națională.

Ultimele imagini de la stadionul „Steaua”:

+22 Foto
FOTO: Compania Națională de Investiții

Caracteristicile stadionului din Ghencea:

  • Capacitate: 31.254 de locuri; 
  • Cost: 94.700.000 euro 
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație; 
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă; 
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO. Imagini noi de la stadionul Ghencea. Scaunele s-au montat în proporție de 80% și se montează panourile de sticlă

Citește și alte știri despre Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.