Liga 1

Riscă suspendarea!? Agenţia Anti-Doping s-a autosesizat după ce Pârvulescu a dezvăluit că „am făcut injecţii în venă”

Dezvăluirile incredibile făcut de Paul Pârvulescu ieri dimineaţă, la emisiunea GSP Live, au atras atenţia celor de la Agenţia Naţională Anti-Doping.

Articol de Dan Udrea  —  vineri, 08 mai 2020

Dezvăluirile incredibile făcut de Paul Pârvulescu ieri dimineaţă, la emisiunea GSP Live, au atras atenţia celor de la Agenţia Naţională Anti-Doping. Fundașul celor de la Academica Clinceni a susţinut că a făcut, la o echipă din România, terapie cu injecţii intravenoase, o procedură care înseamnă doping.

Cei de la ANAD s-au autosesizat după ce au văzut afirmaţiile lui Pârvulescu şi, conform statutului Agenţiei, care trebuie să respecte inclusiv regulamentul WADA, s-a pus deja în mişcare deschiderea unei proceduri. În cadrul acesteia, Pârvulescu va fi notificat pentru a se prezenta în perioada următoare la sediul Agenţiei pentru a da detalii despre ceea ce a spus.

„Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e ok. Dar e doping, da", a spus Pârvulescu la GSP Live.

Conform regulamentului WADA, „orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerat doping”. De asemenea, statutul agenţiei mondiale mai specific faptul că „orice procedură anti-doping trebuie declanşată în termen de 10 ani de la data pretinsei încălcări a regulamentului”. 

Până acum 10 ani, Pârvulescu a evoluat la Gaz Metan Mediaş, iar în ultimul deceniu a mai jucat, în România, la FCSB, Viitorul, Voluntari, ASA Tg. Mureş, Gaz Metan, Poli Iaşi, iar în prezent e fotbalist activ la Academica Clinceni.

„Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată. 

Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată”
ANAD

Citește mai multe știri de la GSP Live:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.