Liga 1

Primul nume care desființează alegerea Craiovei: „Ce rezultate a avut Bergodi în România? O eroare capitală!”

Cristiano Bergodi a fost numit astăzi oficial noul antrenor al Craiovei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 mai 2020

Universitatea Craiova l-a anunțat în mod oficial pe Cristiano Bergodi (55 de ani) ca înlocuitor pentru Corneliu Papură. Italianul a semnat contractul, valabil până în vara lui 2021, iar conducerea clubului oltean i-a urat bun venit pe site-ul său.

Unul dintre oamenii care au lucrat cu Bergodi în România nu e foarte încântat, din perspectiva Craiovei, de alegerea pe care a făcut-o clubul condus de Mihai Rotaru. E vorba despre Constantin Zotta, cel care a fost președinte la Rapid, în 2007, atunci când Bergodi a fost „principal" în Giulești.

Constantin Zotta despre numirea lui Cristiano Bergodi la Craiova: „Aș fi ales alt antrenor”

„Ce rezultate a avut el în România? Eu aș fi ales un antrenor care să știe să câștige trofee, aici e vorba despre o echipă care are astfel de obiective, nu una care luptă să evite retrogradarea sau să se claseze pe la mijlocul clasamentului", a spus Zotta.

În plus, faptul că Bergodi va veni în România din Italia, zonă roșie în pandemia COVID-19, și automat va fi nevoit să intre în carantină instituționalizată pentru 14 zile, e văzut de Zotta ca un detaliu esențial. 

Este o eroare capitală pe care cei de la Craiova au făcut-o. Era esențial ca noul antrenor să fie lângă jucători, să simtă echipa, să-i cunoască. Cum să stai departe timp de două săptămâni. Mi se pare că era principalul criteriu care trebuia luat în calcul, mai ales în această conjunctură", a mai spus Zotta. 

Fostul arbitru și președinte de club vede însă și partea plină a paharului pentru Bergodi: „Dacă vă uitați și îi analizați parcursul în România, aproape peste tot a avut rezultate și a făcut treabă în prima parte a mandatului, imediat după ce a preluat echipa. Acum, prima parte va coincide cu finalul de campionat, în care Craiova chiar are șanse la titlu, sunt doar 4 puncte de liderul CFR, s-ar putea să fie o mutare câștigătoare. A la long însă, nu cred că e o soluție, fiindcă, la fel, dacă ne uităm în trecut, n-a prea reușit pe termen lung pe nicăieri. Chiar și ultima lui experiență, la Voluntari. A preluat echipa într-o situație disperată, a făcut treabă repede, după care, dacă nu-l dădeau afară, cred că Voluntari ar fi fost principala candidată să retrogradeze".

Constantin Zotta, fost conducător al Rapidului

Bergodi, care are 55 de ani și jumătate, a pregătit 7 echipe în Liga 1, FC Național, CFR, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și Voluntari. A câștigat un singur tofeu, Supercupa cu Rapid, în iulie 2007.

A fost inamic public în Craiova: „Și acum mă mai strigă ”Trădătorule” oamenii din Craiova”

Citește mai multe știri despre Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.