Liga 1

După Craiova, încă o echipă din play-off schimbă antrenorul » Edi Iordănescu și-a anunțat azi conducătorii că pleacă!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 08 mai 2020

Cluburile din Liga 1 nu renunță la moda schimbărilor de tehnicieni nici într-o perioadă în care campionatul e suspendat de două luni din cauza pandemiei cu coronavirus. 

După ce Universitatea Craiova a fost nevoită să-i găsească un înlocuitor lui Corneliu Papură, care a demisionat duminica trecută, a venit rândul unei alte formații să afle chiar astăzi că trebuie să aducă un alt antrenor principal.

Edward Iordănescu a decis: pleacă!

E vorba despre Gaz Metan. Edward Iordănescu i-a informat oficial în cursul acestei zile pe conducătorii grupării din Mediaș că a luat decizia de a nu mai continua la echipă și dincolo de scadența actualului contract, care are ca dată 30 iunie. Anunțul pe care tehnicianul l-a făcut către șefii săi confirmă informația pe care GSP a oferit-o în exclusivitate săptămâna trecută și anume că Edi Iordănescu nu va mai continua la Mediaș și în sezonul următor.

Mai mult, antrenorul le-a propus lui Ioan Mărginean și celorlalte persoane cu funcție de decizie în club să se rezilieze contractul pe cale amiabilă âncă de acum. "Ne-a explicat că am face și noi o economie de două luni cu salariul lui, plus că n-ar mai apuca să stea pe bancă la mai mult de 2-3 etape, în cazul în care Liga 1 se reia la jumătate lui iunie", a dezvăluit o sursă din club.

Edi Iordănescu a reușit în acest sezon să o califice în premieră pe Gaz Metan în play-off, însă indiferent de clasarea de la final, clubul nu va avea drept de participare europeană din cauza faptului că încă nu a primit o decizie în instanță de ieșire din insolvență.

Uhrin jr. e primul pe listă

Cu anunțul clar pe care l-au primit de la Iordănescu junior, cei de la Mediaș sunt acum în plină căutare pentru un nou tehnician, iar primul pe listă este Dusan Uhrin jr. 

Cehul s-a despărțit de Dinamo în luna martie, dar el a mai activat în România, în trecut, la alte două grupări: Poli Timișoara și CFR Cluj. A doua soluție pentru Gaz este cea a lui Cristi Pustai, antrenorul care e un simbol pentru gruparea medieșeană. Un impediment în aducerea lui e faptul că se află sub contract cu Dunărea Călărași, grupare de liga secundă. 

În fine, al treilea în preferințele celor de la Gaz e Eugen Neagoe, care în acest sezon are deja două formații antrenate, numărul maxim admis de regulamentul FRF: Dinamo și Hermannstadt.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.