Altele

VIDEO + FOTO Țara care a câștigat lupta cu coronavirusul a redeschis stadioanele! Cum arată viitorul sportului

+24 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 mai 2020

Taiwan-ul pare să fi câștigat lupta împotriva coronavirusului și le-a permis fanilor să revină pe stadioane.

Primul meci a fost cel dintre Fubon Guardians și Uni-Lions Rakuten Monkeys, din liga națională de baseball. Autoritățile de la Taipei au decis ca începând de vineri, la evenimentele sportive să poată asista până la 1.000 de spectatori, respectând măsurile de distanțare socială și celelalte recomandări ale medicilor. 

Chen Shih-Chung, Ministrul Sănătății, și-a făcut apariția la meci cu un tricou cu numărul 0, sugerând numărul de cazuri noi de COVID-19 din ultimele 24 de ore. Acesta a declarat: „Dacă lucrurile merg bine, vom crește gradual numărul spectatorilor la 2.000, apoi la 2.500”.

Ce măsuri trebuie respectate 

Spectatorilor le-a fost luată temperatura la porțile de intrare pe stadion, au fost obligați să poarte măști și să respecte o distanță de cel puțin un metru față de celelalte persoane. Sportivii din prima ligă de baseball nu au fost testați pentru coronavirus, dar autoritățile avertizează că la apariția primului caz competiția va fi oprită.

440 de cazuride coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Taiwan-ului. 361 de persoane au fost declarate vindecate, iar 6 și-au pierdut viața

Vezi și alte știri despre impactul coronavirusului asupra sportului:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.