Stiri extrasport

Au apărut recomandările de relaxare de la INSP: cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile

+54 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 mai 2020

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat recomandările privind măsurile de relaxare pentru starea de alertă în România, care intră în vigoare din 15 mai. 

Măsurile de interes public care privesc activitatea din frizerii, clinici stomatologice, saloane de coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică: accesul se va face pe baza de programări, astfel încât să existe permanent distanță de cel puțin 2 metri între persoane. Angajații trebuie să poarte permanent măști de protecție și mănuși, pe care trebuie să le schimbe din 4 în 4 ore. 

În ceea ce privește pregătirea elevilor din clase terminale, aceștia se pot strânge în grupuri de maximum 10 persoane și pentru nu pot sta împreună mai mult de 3 ore. Accesul în clădire se va face doar după dezinfecția mâinilor și verificarea temperaturii. 

În lăcașurile de cult accesul se va face cu respectarea unei suprafețe de 8 mp pentru fiecare persoană. Toate persoanele sunt obligate să poarte mască. Există și reguli speciale: atingerea obiectelor de cult e interzisă, binecuvântarea se va face de la cel puțin 1 metru, se va evita împărtășirea persoanelor care nu au linguriță proprie.

Accesul în mijloacele de transport în comun nu este permis fără mască. Capacitatea maximă va fi redusă la jumătate, iar călătorii vor trebui să respecte o distanță de un metru față de ceilalți.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.