Tenis

O nouă voce contestă fondul de ajutorare: „Nu e la fel de ușor pentru toată lumea să pună 30.000 de dolari, așa cum e pentru Roger, Nole sau Rafa”

Guido Pella în acșiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 mai 2020

Argentinianul Guido Pella, 35 ATP, spune că programul de ajutorare pentru jucătorii de dincolo de Top 100 ar trebui analizat mai mult

Într-un interviu pentru un post de radio din țara sa, Guido Pella a vorbit despre ideea de a strânge bani de la jucătorii de top pentru a-i ajuta pe cei care sunt clasați mai jos de locul 100. „Sunt sigur că niciun jucător de tenis nu moare de foame în această perioadă, prefer să-mi îndrept donațiile spre oamenii care au probleme cum ar fi cei din satul meu, care nu au ce mânca sau cei care și-au pierdut serviciul. Sunt nevoi mai urgente decât sportul!”, a spus Pella. Același lucru a fost susținut și de Dominic Thiem. 

Două exemple diferite

Argentinianul în vârstă de 29 de ani și-a argumentat cuvintele: „Sunt multe aspecte pe care oamenii nu le înțeleg. Spre exemplu în cazul lui Cristian Garin, care la începutul anului a sărit de pe 60 pe 18, mi se pare greșit să pună atâția bani, când realitatea lui financiară e alta. Există și jucători precum Jack Sock, care este acum dincolo de Top 100, dar care a câștigat peste 10 milioane din tenis. Nu este la fel pentru toată lumea să contribuie cu 30.000 de dolari, așa cum este pentru Nole, Roger sau Rafa, ei adunând peste 100 de milioane de dolari din tenis”. 

„Nu e drept ca de fiecare dată când e o problemă, jucătorii să fie primii la care se apelează. O să susțin mereu ideea că dacă noi nu mai suntem se termină tot circul. Noi suntem actorii care intrăm în scenă, dacă nu au grijă noi s-a terminat show-ul”- Guido Pella

Guido Pella: „Nu m-a întrebat nimeni ce cheltuieli am în această perioadă”

Câștigător al unui trofeu în carieră, Pella spune că trebuie să existe un fond. „E nevoie de ajutor, dar trebuie văzut cine poate să  contribuie și cine. Eu sunt 35 în lume și nimeni nu m-a întrebat dacă am bani, ce cheltuieli am în această perioadă sau dacă pot să-mi întrețin familia. Să fie obligatoriu fără să cunoști realitatea unora mi se pare greșit. Sunt de partea lui Thiem, e o inițiativă bună, dar care avea nevoie de o dezbatere”.

El a continuat:  „Pe mine nu mă plătește nimeni pentru că sunt în Top 40, ci pentru turneele câștigate. Chiar dacă avem mai mulți bani decât cei din partea de jos a clasamentului, avem și cheltuieli mai mari”.

Novak Djokovic a fost cel care a avut ideea acestui fond de ajutorare, unde au fost strânsi peste șase milioane de dolari care vor fi distribuiți spre 800 de jucători și jucătoare, și la care au cotizat pe lângă sportivi și ATP, WTA, ITF, turneele de Mare Șlem. Repartizarea se va face în funcție de clasament și de banii din premii câștigați înainte de pandemia de COVID-19. 

4,8 milioanede dolari a câștigat Guido Pella din tenis în cariera sa

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.