Stiri extrasport

Bill Gates, despre vaccinul împotriva COVID-19: „Va fi gata în 18 luni, așa vom pune capăt acestei pandemii”

+30 Foto
Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune că va fi nevoie de 18 luni pentru a obține un vaccin împotriva COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 mai 2020

Bill Gates (64 de ani), fondatorul Microsoft, a realizat un videoclip în care a explicat cum se produce un vaccin, care e rolul acestuia și timpul în care va fi disponibil un astfel de leac pentru COVID-19.

Fundația Bill & Melinda Gates lucrează intens la un vaccin pentru COVID-19, însă fondatorul Microsoft a sugerat că obținerea acestuia va dura în jur de un an și jumătate.

Bill Gates: „Vaccinul va fi accesibil pentru toți oamenii”

„Cea mai urgentă invenție pentru omenire în acest moment este un vaccin care ar preveni infectarea cu COVID-19. Nu am mai creat niciodată un nou vaccin în mai puțin de 5 ani. Vaccinul va trebui să ajungă la 7 miliarde de oameni.

Sunt optimist că una dintre încercările de obținere a vaccinului va duce la producerea unui leac funcțional în următoarele 18 luni. Ne vom asigura că va fi creat în volume mari și că va fi accesibil pentru toți oamenii din lume. Așa vom pune capăt acestei pandemii”, a dezvăluit miliardarul american în videoclip.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.