Liga 2

RAPID. Dan Alexa nu se ascunde: „Înjumătățirea punctelor în Liga 2 e cea mai bună idee” ;)

Dan Alexa nu a apucat încă să debuteze oficial pe banca Rapidului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 10 May 2020

Dan Alexa (40 de ani), antrenorul Rapidului, consideră că cea mai bună idee pentru încheierea actualui sezon din Liga 2 este organizarea unui play-off care să decidă echipele promovate.

„Să joci din 3 în 3 zile ar fi o nebunie, pentru că vor fi foarte multe partide. Cea mai bună idee ar fi organizarea unui play-off. Sigur, ar trebui să se înjumătățească punctele, iar unele echipe vor fi nemulțumite. Eu sunt pentru jucarea meciurilor pe teren. Ne dorim cu toții să promovăm, acesta este obiectivul meu personal”, a declarat Alexa, la Realitatea Plus.

Antrenorul susține varianta înjumătățirii punctelor pentru că Rapid s-ar apropia astfel la 6 lungimi de liderul UTA (19 giuleștenii, respectiv 25 arădenii). 

Revine Liga 2 la play-off și play-out? 

Asupra Ligii 2 au planat mai multe discuții. Până la urmă s-a pus mai mare accent pe varianta cu sistem play-off și play-out. Cluburile ar urma să fie împărțite astfel: locurile 1-8 în play-off, 9-18 în play-out. Se va juca într-o singură manșă, iar punctele nu vor fi înjumătățite, în ciuda dorinței celor de la Petrolul și Rapid, idee apreciată și de Răzvan Burleanu. 

Ploieștenii și giuleștenii au propus ca punctele să fie înjumătățite, susținând ideea că sunt mai puține meciuri de jucat și astfel ar fi mai greu de remontat diferența. Președintele FRF a fost de acord cu ideea celor două, însă au fost multe cluburi care s-au opus. 

VIDEO Rapid a pierdut dreptul exclusiv de folosire a siglei

Citește mai multe știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.