Liga 1

Alarmă: nicio echipă din Liga 1 în preliminariile Champions League?! Planul UEFA + compensația pentru România

CFR Cluj, liderul din Liga 1, ar putea ca în sezonul viitor să nu joace în Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 11 May 2020

UEFA are mai multe soluții, inclusiv organizarea unui play-off unic, cu campioanele primelor 12 țări care nu au echipe direct în grupe. Și Liga 1 ar rata acel singur tur preliminar.

Pandemia de coronavirus nu afectează doar acest sezon. Stagiunea viitoare va fi și ea influențată. UEFA plănuiește finalizarea cupelor europene pentru 2019-2020, dar se gândește deja la 2020-2021. Și există o variantă înspăimântătoare pentru noi. Să nu avem reprezentantă Champions League. Deloc! Nici în calificări!

Confruntări în manșă unică, pe teren neutru?

Potrivit The Times, forul continental ar vrea să dea startul grupelor CL pe 20 octombrie și ia în calcul restrângerea preliminariilor, făcându-le să dispară aproape. Au fost făcute mai multe propuneri.Una dintre soluții ar fi confruntări într-o singură manșa, probabil pe teren neutru, în loc de meciuri tur-retur, ca până acum

Fără echipă din Liga 1 în Champions League?!

Alt scenariu, rău pentru Liga 1, ar fi un play-off unic. Cum 26 de echipe sunt deja calificate (24 prin competițiile interne, plus câștigătoarele CL și EL), s-ar organiza un tur doar pentru ultimele 6 locuri disponibile.

La care ar participa campioanele primelor 12 țări fără formații direct în grupe. Iar noi nu am intra printre aceste 12 federații, conform clasamentului UEFA pentru sezonul 2020-2021. Nici noi, nici Polonia, Bulgaria, Slovacia și Norvegia nu am fi acolo.

Vom fi recompensați financiar!

The Times susține că, dacă se va folosi acest sistem, UEFA ar urma să compenseze financiar cluburile care vor ieși din cursă. Inclusiv campioana Ligii 1.În Europa League, va fi și mai dificil, pentru că numai 17 echipe au garantate biletele pentru grupe. Din 48! O decizie ar urma să fie luată pe 27 mai, la următorul Comitet Executiv al forului de la Nyon.

VIDEO Match Preview: Borussia Dortmund o înfruntă pe Schalke

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.