Stiri extrasport

Ordonanța militară nr. 11 » Orașul Țăndărei a ieșit din izolare: „A fost nedrept, mulți și-au pierdut joburile”

Marcel Vela a prezentat Ordonanța Militară 11

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 mai 2020

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a prezentat astăzi textul Ordonanței Militare nr. 11.

Cele mai importante măsuri curprinse în Ordonanța Militară nr. 11 sunt prelungirea suspendării zborurilor către și dinspre Spania și ridicarea măsurii de carantinare a orașului Țăndărei, din județul Ialomița. 

Primarul din Țăndărei, nemulțumit

„Noi nici n-am înţeles prea bine ce a fost cu această carantină. A fost nedrept că din exterior se putea intra în oraş, însă localnicii nu puteau ieşi să meargă la serviciu. Mulţi şi-au pierdut joburile, a fost foarte greu pentru noi. Vă spun sincer, noi de trei săptămâni nu mai avem nicio îmbolnăvire în oraş. Suntem pe o curbă descendentă, nu ştiu de ce a durat atât de mult această carantină. Multe persoane spun că a fost o măsură abuzivă. Şi eu cred că a fost o exagerare enormă. Suntem un oraş mic, de câmpie, sărac, oamenii sunt disperaţi că şi-au pierdut joburile pentru că nu au putut părăsi localitatea. Sunt şi fermieri care au terenuri agricole în arendă, nici ei nu au fost lăsaţi să meargă să lucreze”, a declarat Nicoleta Toma, primarul din Țăndărei. 

Textul Ordonanței Militare nr. 11

  • Art.1 - (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. 
    (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale
  • Art.2 - (1) Se exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim și fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în țară nu 2 prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. 
    (2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  • Art.3 - (1) Se ridică măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița. 
    (2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  • Art.4 - (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare: a) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru măsurile prevăzute la art. 1; b) Poliția de Frontieră Română și direcțiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art. 2. 
    (2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare.
  • Art.5 - (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. (2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.