Campionate

Austeritatea lovește Serie A. Cât va fi salariul maxim la Juventus

Cristiano Ronaldo, la încălzire pentru Juventus, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 12 mai 2020

Juventus a redus salariile cu 30 la sută pentru acest sezon de Serie A, făcând economie de 90 de milioane la bugetul afectat de coronacriză. Dar măsurile de austeritate nu se opresc aici, va fi afectată și următoarea stagiune. 

Potrivit Corriere dello Sport, Juventus nu va mai atrage starurile și în proximul mercato, pentru că a stabilit un prag al contractelor oferite. 

Noii bianconeri vor primi maximum 9 milioane de euro brut anual, adică salariile se vor limita undeva la 4,5-6 milioane net. 

Juventus: 11 jucători din 23 cu minimum 6 milioane net 

„Va fi un mercato complet diferit, cu schimburi de jucători mai ales, și cu împrumuturi pe perioade mai lungi. Jucătorii și agenții acestora vor fi nevoiți să-și reducă pretențiile în condițile crizei post-coronavirus", a explicat sursa citată. 

În prezent, în afara lui Cristiano Ronaldo, care încasează 31 de milioane de euro în mână, există în lotul lui Maurizio Sarri încă opt care câștigă peste cele 6 milioane: De Ligt (8 milioane), Bonucci și Higuain (7,5), Dybala, Rabiot, Ramsey și Szczesny (6) și Pjanici (6,5). 

Alți doi torinezi, Douglas Costa și Khedira, sunt la limita dezvăluită de Corriere.  

Citește și alte știri de Serie A:

Match Preview. Bundesliga revine sâmbătă cu un duel puternic. Dortmund o înfruntă pe Schalke

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.