Liga 1

Mircea Lucescu: „În '90, lumea ținea cu Dinamo. O depășisem pe Steaua la popularitate"

Un duel formidabil într-un derby Steaua - Dinamo al anilor 80: Belodedici versus Cămătaru

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Wednesday, 13 May 2020

Mircea Lucescu a rememorat fotbalul din anii '80, considerat cel mai intens deceniu fotbalul românesc, într-un interviu maraton acordat Gazetei Sporturilor care a durat șapte ore. În acest episod, Il Luce susține că pe finalul anilor ‘80 Dinamo era mai iubită in țară decât Steaua!  

- Cum i-ați adus pe Balaci și pe Cămătaru la Dinamo?

- Amândoi avuseseră accidentări grave, dar i-am luat fiindcă Dinamo avea nevoie de popularitate. Era echipa Miliției, din cauza asta multă lume o ura. A Miliției, nu a Securității, cum spun unii! Cu Securitatea n-aveam nici o treabă, jucătorii erau angajați în secții de Miliție. Bine, lumea iubește echipele care joacă frumos, care câștigă. Se ajunsese ca în '90 să fie mai populară Dinamo, să aibă suporteri mai mulți decât avea Steaua, fiindcă noi jucam frumos și înscriam o mulțime de goluri.

- Credeți că e posibil ca rezultatele echipelor românești să fi provenit și din mituirea arbitrilor, așa cum a povestit Cornel Dinu?

- Am citit pe GSP.ro și articolul despre maghiarul-evreu Solti, care făcea astfel de lucruri pentru Inter Milano. Cred că se exagerează mult. Puteai face asta o dată, de două ori, nu la infinit, că erai în văzul lumii. Eu nu-mi aduc aminte vreun meci european pe care Steaua, Dinamo sau Craiova să-l fi câștigat cu ajutorul arbitrilor.

- Iordănescu a fost la un moment dat secund la naționala de tineret. Cum vă înțelegeați cu el?

- Cum să ne înțelegem, dacă eu l-am adus în postul acela? Văzusem că Iordănescu era trimis la echipa de juniori a Stelei, nu avea loc la seniori. Și, într-un spirit de frondă față de decizia lui Halagian de a-l trimite la copii, l-am adus la Federație ca asistent al lui Drăgușin la naționala de tineret.

- Adică ați văzut că Iordănescu avea calități de tehnician când el încă nu îndeplinise rolul acesta?

- Normal! Iordănescu fusese un lider și fotbaliștii-lideri aveau mereu talent să devină antrenori foarte buni.

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.