Liga 1

EXCLUSIV VIDEO Mărturisiri din vremea Cooperativei » Cum a scăpat golgeterul Bistriței: „Aveam un carnet în care-mi notam tot, datorită lui am reușit să plec. Nea Jean m-a pus să-l rup!”

Jean Pădureanu, cel mai longeviv președinte de club din România

Articol de Răzvan Cîrceag  —  Wednesday, 13 May 2020

Ilie Lazăr (54 de ani) - al doilea cel mai bun marcator din istoria Gloriei Bistrița - a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre cariera sa din anii ‘90, relația cu Jean Pădureanu și cum l-a convins pe acesta să-i dea drumul în Ungaria. 

Ilie Lazăr a evoluat la Gloria Bistrița între 1992 și 1998, unde a reușit să înscrie 54 de goluri, devenind al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei. Cu toate acestea, atacantul este nemulțumit de modul în care a fost tratat și a povestit la GSP Live cum un carnețel l-a ajutat să plece la Gyor, în Ungaria.

„Mă feresc să spun lucrurile pe care ei nu le recunosc acum și pe care eu le-am trecut la un moment dat într-un carnet. Datorită acelui caiet-desfășurător, nea Jean m-a lăsat până la urmă să plec în Ungaria. Nu voiam să mai rămân la Bistrița. Notam tot ce mișcă, tot ce exista în viața mea într-o zi. Am scris și lucruri neplăcute care acuzau colegii, sistemul, pe nea Jean”. 

Ce s-a întâmplat cu carnetul: „Acum nu îl mai am pentru că l-am aruncat, așa i-am dat cuvântul lui nea Jean. Nu puteam decât să vin cu o mică amenințare ca să fiu lăsat să plec. Inițial am zis că l-am aruncat, dar el așa simț avea că după ce am semnat contractul m-a chemat înapoi și m-a rugat iar să îl arunc. Chestia asta m-a sensibilizat și chiar l-am rupt după”. 

VIDEO Lazăr povestește despre carnetul cu care a reușit să plece de la Bistrița

Ilie Lazăr a explicat la GSP Live și care au fost motivele din cauza cărora și-a dorit să o părăsească pe Gloria Bistrița. A fost plătit doar în primii doi ani, iar în al treilea an a primit bani cu țârâita.

„Am avut niște supărări. La un moment dat nici nu m-a plătit. L-am iertat, am vorbit cu el înainte de a muri. Dar nu m-a tratat cum aș fi vrut eu, nu voiam nimic exagerat. Aveam un contract de vai de capul nostru, nu ca acum. Și munceam, făceam sacrificii. Iar el a uitat să mă plătească. Mai mult, i-am dat și bani împrumut. Eram maseurul lui, frizerul, cărătorul lui de genți. Avea mare încredere în mine. Ba eram supărat pe el, ba îmi trecea”.

Lazăr: „A venit un jucător mare din București și ne-a propus ceva într-o cameră”

În continuare, fostul atacant al Gloriei a povestit la GSP Live un episod scris în acel carnet. Momentul povestit s-a petrecut înaintea unui meci dintre Bistrița și o echipă din București.

„A venit un jucător mare din București și ne-a propus ceva într-o cameră. A făcut greșeala să mă cheme și pe mine, era un jucător mare. Ne-a zis că trebuie să înțelegem că suntem o echipă mică, că trebuie să ne lăsăm bătuți, că ei reprezintă țara și fotbalul. M-am ridicat și am zis o mică înjurătură «Vezi poate te zbor pe geam, cum adică vii cu atitudini de genul ăsta? Eu sunt sluga ta? Te-am bătut și o să te bat și acum»”.

„Eu mă pregăteam să dau goluri în echipa mea, sigur că aveam și surprize, unde din păcate, vedeam că se întâmplă ceva. Vedeam faze de genul: colegul meu putea să îmi paseze, dar a mai făcut un dribling. Mai era o tactică unde aveam 2-3 adversari pe mine. Eram supărat de multe ori că nu îmi pasează colegii. Eram supărat pe aceste lucruri și nu le agream deloc, nea Jean știa asta. Tot a crezut că o să trec și eu cu vederea. Trebuie să subliniez că Bistrița nu era mai coruptă ca alții” -Ilie Lazăr, fost golgheter al Gloriei Bistrița

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.