Liga 1

Răzvan Burleanu, două anunțuri importante: „Am stabilit să începem atunci Liga 1” + ce se întâmplă cu izolarea fotbaliștilor: „Am primit confirmarea”

Liga 1 ar putea reveni pe 13 mai, anunță președintele FRF, Răzvan Burleanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 mai 2020

Răzvan Burleanu (35 de ani), președintele FRF, a vorbit despre reluarea Ligii 1 și condițiile în care aceasta va putea fi realizată.

„În momentul de față, România trebuie să își desemneze echipele care vor juca în competițiile europene până la 20 iulie. Acest lucru presupune ca până atunci să încheiem play-off-ul Ligii 1 și Cupa României. De aceea, ceea ce am stabilit astăzi este că vom începe Liga 1 pe 13 iunie. În momentul de față, acesta este doar un scenariu de lucru”, a dezvăluit Răzvan Burleanu în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Ne-am asumat mai multe obiective: ca pe 15 mai să începem antrenamentele în grupuri de 4 jucători, iar de la 1 iunie să începem antrenamentele cu toți jucătorii. Peste două săptămâni, președintele Iohannis a zis că vom avea un alt val de relaxări. Atunci vom creiona un calendar competițional”, a continuat el.

Jucătorii nu vor mai fi izolați

Odată cu încetarea Stării de Urgență, nu va mai fi nevoie ca fotbaliștii să intre într-o perioadă suplimentară de două săptămâni de izolare înainte de a se alătura echipelor de care aparțin.

„Am primit oficial această confirmare: nu mai este nevoie de izolarea la domiciliu, atât timp cât jucătorii au posibilitatea unui cantonament pus la dispoziție de către club, unde din punctul nostru de vedere jucătorii pot fi mult mai bine protejați”, a spus președintele FRF.

„Ceea ce ne-am dorit a fost să evităm o pauză totală de izolare la domiciliu de 14 zile, am și reușit asta astăzi. Jucătorii ar fi pierdut tot ceea ce au acumulat în antrenmentele individuale sau de grup. O nouă izolare la domiciliu ar fi produs un impact negativ în ceea ce privește pregătirea fizică a jucătorilor, dar și în ceea ce privește starea mentală a acestora”, a concluzionat acesta.

VIDEO. Federația Română de Fotbal a decis azi împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga a 2-a

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.