Liga 1

Mircea Lucescu despre supremația Stelei în Europa: „De-asta Dinamo n-a putut repeta rezultatele lor! Atunci s-a destrămat totul”

Mircea Lucescu, 74 de ani, explică de ce DInamo nu a reușit să atingă performanțele Stelei din anii '80 și îl ironizează pe Valentin Ceaușescu: „I-am povestit ce face Berlusconi, a început să facă și el la fel”.

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Thursday, 14 May 2020

Mircea Lucescu, 74 de ani, explică de ce Dinamo nu a reușit să atingă performanțele Stelei din anii '80 și îl ironizează pe Valentin Ceaușescu: „I-am povestit ce face Berlusconi, a început să facă și el la fel”.

- Domnule Lucescu, Dinamo n-a atins niciodată nivelul Stelei pe plan european! 
- Craiova a dominat perioada '81-'83, apoi, Dinamo în '83-'84. Între timp, Steaua și-a construit o echipă foarte bună, a fost superioară până în 1988. I-a pierdut pe Pițurcă, Boloni și Tudorel, iar noi am venit cu o formație foarte tânără, agresivă și organizată. N-am putut repeta rezultatele Stelei doar pentru că a venit Revoluția și lotul s-a destrămat. Arrigo Sachi și Vujadin Boskov au spus atunci că Dinamo era echipa cu cel mai mare potențial din tot fotbalul european.

- Și nu l-ați avut nici pe Valentin. 
- Eu vreau să scot în evidenţă totuşi partea pozitivă a influenţei lui Valentin. Uite, de exemplu, faptul că el s-a apropiat de naţională spre finalul anilor '80 a fost ceva extraordinar de bun pentru România... Numai că...

- Numai că? 
- Atunci când eşti suporter, îţi aperi doar partea ta, doar echipa pe care o simpatizezi tu, nu te mai gândeşti şi la cealaltă. N-ai cum să fii obiectiv! Doar dacă ai interes ca toată lumea să fie bine. Aşa, dacă te interesează numai echipa ta... Berlusconi nu făcea la fel?

Valentin Ceaușescu, asemănat cu Moggi

- În ce sens? 
- Înainte de fiecare meci, se ducea pe culoar şi dădea mâna cu jucătorii echipei adverse! Toţi ştiau că depind de el, controla toate televiziunile. Nu făcea nimic altceva, doar acest gest... Vedeţi, m-am apucat să vorbesc (râde). Şi după ce i-am povestit lui Valentin de chestia asta, a început să facă exact ca Berlusconi. Venea pe tunel, dădea mâna cu jucătorii adverşi.

- Fără să le zică ceva anume!
- Nimic, dădea mâna cu ei, dar era suficient! Păi, peste tot se făceau chestii de genul ăsta. Vreţi să vă povestesc cum am retrogradat cu Brescia din cauza lui Moggi?

- Aţi trecut de la Valentin la Moggi!
- Am jucat, cred, vreo 10 meciuri în acel sezon în inferioritate.

- Şi ce treabă avea Moggi să fie împotriva Bresciei? 
- El dorea să le salveze pe Napoli şi pe Roma şi i-a reuşit până la urmă. Era o perioadă în fotbalul european când se puteau face astfel de lucruri. Acum nu cred că mai e posibil aşa ceva, e totul bine monitorizat, se transmite cu 10-15 camere, a apărut VAR.

Mircea Lucescu: „Aveam o rivalitate formidabilă cu Victoria”

- Apropo de sfere de influențe, Victoria a fost o echipă închinată lui Dinamo! 
- Hahahah! Victoria echipa noastră?

- Da! 
- O altă legendă neacoperită deloc de realitatea acelor vremuri. Doreau cei de acolo să arate că sunt peste noi, chiar ne-au scos de pe jumătatea noastră de teren de la Săftica, să nu ne putem antrena. Atunci am avut probleme mari cu Dumitru Dragomir, care era la Victoria, n-am vorbit mult timp. Victoria n-a luat, niciodată, niciun punct Stelei în acea perioadă, Flacăra Moreni la fel, n-a luat niciodată vreun punct cu Steaua!

8 meciuriSteaua - Victoria s-au disputat în campionat, între 1986 şi 1989: 8 victorii Steaua, golaveraj 24-5. În acelaşi interval de timp, Victoria a scos 3 remize împotriva lui Dinamo

"Ca să înțelegeți cât de mare era rivalitatea între Dinamo și Victoria, prin '89 parcă, la un meci direct, conduceam cu 4-0 și la pauză, ca să-i umilesc, l-am scos pe Lupu din echipă și am jucat cu ei 10 contra 11, să le arăt că îi bat și așa"

Mircea Lucescu: "Despre Valentin, doar de bine! Prietenia noastră s-a mai răcit când rivalitatea Steaua - Dinamo a explodat"

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.